Stiri

De ce sa vindeti online?- Informatii pretioase despre importanta e-comertului in strategia de vanzari

Anii recenti au aratat o schimbare dramatica in procesul decizional al cumparatorului.

Cumparatorii fac tot mai des achizitii direct din mediul online, si cu ajutorul dispozitivelor mobile, fara sa mai ajunga in locatiile fizice ale comerciantilor. Pentru a va informa in mod corespunzator cu privire la crearea unui magazin online de succes, urmariti cu atentie recomandarile de mai jos.  Acestia efectueaza in prezent cercetari online extinse inainte de a se adresa persoanelor responsabile cu vanzarile in companii.

De ce este util un magazin online?

In comparatie cu locatiile fizice, pornirea unui bussiness onilne este usor de gestionat. Cu ajutorul procesoarelor de plata achizitia online este mai usoara ca oricand, aducand utilizatorilul optiuni multiple, cu taxe minime.

Iata mai jos o lista a principalelor avantaje pe care crearea unui magazin online o aduce:

  • Vanzarea online te face mai usor cunoscut- Cu un magazin online, profiturile afacerii nu mai sunt limitate de numarul clientilor care va trec pragul. Prin intermediul unui magazin online aveti oportunitatea de a vinde oriunde, eliminand barierele geografice;
  • Timp economisit- Un magazin online va permite tuturor sa economiseasca timp pretios. Cumparaturile online pot economisi timp atat pentru cumparator, cat si pentru comerciant, reducand timpul petrecut cu apeluri telefonice si cautari legate de disponibilitea produselor, sau programul de functionare al magazinului fizic.
  • Informatii in timp real- Un sistem de comert electronic ofera date si analize relevante in timp real cu privire la produsele listate si clientii care se intereseaza despre ele. Multumita unui magazin online cu functiile corespunzatoare implementate, puteti vedea modul in care oamenii interactioneaza cu site-ul, ce produse le trezesc interesul, ce au pastrat in cosul de cumparaturi, in “wishlist”, si altele. Aceste statistici si metrice valoroase va permit nu doar sa cunoasteti comportamentul general al clientilor, ci si sa faceti ajustarile de bussiness necesare pentru o mai buna functionare a afacerii.

Consideratii importante la realizarea unui magazin online

Atunci cand sunteti pe cale sa demarati procesul de constructie a unui magazin online este necesar sa nu pierdeti din vedere unele aspecte importante:

  • Experienta orientata spre utilizator: furnizati detaliile si informatiile despre produsele listate intr-o maniera cat mai clara si concisa. Obiectivul principal care sa va ghideze este de a-i ajuta pe utilizatori sa aiba parte de o experienta cat mai placuta pe platforma dvs. online.
  • Informatii usor accesibile: asigurati-va ca informatiile pe care publicul tinta le cauta sunt usor de gasit si ca nu exista surprize pentru utilizatori, precum costuri de transport nementionate in prealabil. 28% din utilizatori nu merg pana la capatul procesului de achizitie daca descopera costuri de transport neasteptate.
  • Forme de plata sigure: permiteti clientilor sa faca plati in mod sigur, transparent si rapid. Multi utilizatori nu vor duce la bun sfarsit procesul de achizitie daca li se solicita sa creeze un nou cont de utilizator, sau daca securitatea platilor este problematica.
  • Satisfactia clientilor: asigurati-va ca fiecare client se simte bine cu achizitia pe care a facut-o. Personalizati experienta utilizatorilor: la fel ca in cazul interactiunilor fata catre fata, primele impresii conteaza si in mediul online. De aceea, este avantajos sa obtineti feedback din partea clientilor, lucru ce va va ajuta sa imbunatatiti in mod constant experienta acestora in cadrul unui magazin online.
  • Nu ignorati dispozitivele mobile: asigurati-va ca practicati un comert electronic prietenos cu dispozitivele mobile. Utilizatorii de smartphone si tablete vor face exact ceea ce fac si utilizatorii de desktop, cu conditia ca paginile pe care le acceseaza sa fie adaptate pentru telefon.

-Evolueaza in permanenta- Este o regula de viata, cu o arie de aplicabilitate nelimitata. Orice afacere de succes are nevoie sa ramana contemporana, conectata la evolutiile tehnologice si cererile pietei. Informati-va necontenit, ramaneti la curent cu cele mai eficiente practici si strategii de marketing, pentru a tine pasul cu competitia si a oferi publicului tinta serviciile si produseele pe care si le doreste, cand si cum si le doreste.

Online Shopping – Laptop to Shopping Cart

Doriti un magazin online performant? Solutia eficienta este aici

Agentia Fortin se specializaeaza in publicitate si marketing online, si este alcatuita dintr-o echipa de profesionisti cu competente in toate domeniile comertului online. De la limbajul de programare,  design-ul paginilor,  servicii SEO si copywriting, oamenii de la Fortin au capacitatea si abilitatea de a concepe si dezvolta platforme web cu caracter comercial de prima calitate.

Descoperiti aici oferta de servicii a agentiei Fortin si intrati acum in contact cu unul dintre reprezentantii firmei, pentru a va gasi un loc de frunte in universul comertului online.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top