Stiri

Cum să menții o relație bună cu prietenii și familia când nu sunteți aproape unii de alții

Oamenii sunt, în mod natural, ființe sociale. Fiecare persoană are nevoie să socializeze cu cei din jur, să se vadă cu prietenii apropiați și să simtă afecțiunea familiei. Uneori, lipsa interacțiunii duce la instalarea sentimentului de singurătate, care poate avea efecte negative asupra sănătății psihice și emoționale.

Chiar și persoanele introvertite sau cele timide au nevoie de apropierea celorlalți. Ultimul an, în care cei mai mulți oameni și-au anulat călătoriile și au restrâns cercul persoanelor cu care s-au întâlnit, a fost unul dificil. Amintirile au contat mai mult ca oricând, la fel și obiectele pe care le-am putut asocia cu momente importante ori persoane dragi. Bratari de aur femei, cercei, coliere sau alte bijuterii pe care le-am primit cadou la ultima aniversare petrecută cu prietenii, opere de artă pe care le-am achiziționat la cea mai recentă călătorie în afara țării, fotografii pe care le-am făcut cu amicii, familia și colegii de muncă – toate acestea au cântărit mai mult în timpul pandemiei, având în vedere restricțiile de călătorie care au fost impuse de autorități și necesitatea distanțării fizice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Să ții legătura cu prietenii ori membrii familiei care se află la distanță este complicat, dar nu imposibil. Micile gesturi pot face diferența și pot păstra relația intactă chiar și după o absență fizică de luni de zile.

Ține legătura online

Oamenii nu sunt la fel, au personalități diferite și nevoi și idei care pot să nu corespundă cu ale tale. De aceea, prieteniile sunt diferite. Ca să poți să menții o relație bună cu un prieten care nu e aproape de tine și pe care îl vezi foarte rar este important să identifici, de la început, acele aspecte ale relației care nu trebuie să se schimbe, indiferent de provocările care apar. De pildă, dacă obișnuiai să mergi la cumpărături cu cea mai bună prietenă a ta o dată pe lună, poți continua să faci acest lucru, chiar dacă de data aceasta shoppingul va fi online. Descoperiți împreună cele mai frumoase bratari aur dama, alegeți cele mai inspirate outfituri și achiziționați cărțile despre care credeți că ar fi lecturi bune. Platformele și aplicațiile de socializare, precum Skype, Zoom, WhatsApp, Facebook ori Instagram, vă pot fi de folos pentru a păstra legătura vie.

De asemenea, comunicarea este extrem de importantă. Dacă obișnuiai să vorbești zilnic cu prietenii tăi și să ieșiți împreună cel puțin o dată pe săptămână, aceste obiceiuri ar trebui să rămână, chiar dacă acum vă despart zeci, sute sau chiar mii de kilometri. Organizați întâlniri și petreceri online la fiecare sfârșit de săptămână și folosiți platformele care permit video call pentru ca discuțiile zilnice să vă apropie.

Așadar, este important să stabiliți de comun acord aspectele importante care nu trebuie să se schimbe în relația voastră, chiar dacă nu vă mai puteți întâlni față în față.

Fii atent la detalii

Un alt aspect important când vine vorba despre relațiile la distanță ține de atenția la detalii. Întâlnirile față în față te ajută să îți dai seama mai ușor despre problemele cu care se confruntă persoanele din jurul tău, poți comunica mai bine și îți poți ajuta mai eficient prietenii. De multe ori, ecranele dispozitivelor digitale te fac să ignori anumite aspecte ale unei conversații și astfel cei apropiați ție pot ajunge să creadă că ești indiferent. Amintește-ți să îți întrebi prietenii despre lucrurile importante de care ți-au povestit anterior: fie că e vorba despre o întâlnire de afaceri ori despre un rezultat pe care îl așteaptă și care le poate schimba în bine cursul carierei, fie că e o chestiune care ține de viața lor personală, precum un set de analize pe care trebuie să îl facă.

Totodată, este esențial să nu uiți de momentele importante. Amintește-ți să îți feliciți prietenii când e ziua lor onomastică sau aniversară și trimite-le cadouri simbolice de Crăciun, de Paște sau când vrei să le amintești că prezența lor în viața ta este importantă.

Chiar dacă relațiile la distanță pot fi, uneori, dificil de gestionat, implicarea este ceea ce face ca o prietenie să reziste, indiferent de provocările care apar.

Sursă foto: giuseppelombardo/ Shutterstock

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top