Diverse

Cum se impermeabilizeaza peretii si fundatiile ingropate?

pereti mulati de la Terratest Romania

Vrei sa iti impermeabilizezi fundatiile si bazele in timpul constructiei casei tale? Ai infiltratii de apa prin peretele ingropat si doresti sa o tratezi din interior? In aceste doua cazuri avem mai multe solutii de etansare care iti opresc definitiv scurgerile.

Ce sunt peretii mulati?

Acesti pereti mulati sunt elemente verticale de beton armat si se executa in tonsoane de pana la 7 metri lungime. Acesti pereti verticali ingropati se pot executa cu grosimi cuprinse intre 0.40 si 1.50 metri si adancimi de pana la 70 metri

Cum se impermeabilizeaza peretii mulati si fundatiile ingropate?

Hidroizolatia unor fundatii si a unor pereti mulati de la Terratest Romania este esentiala deoarece este partea cea mai apropiata de pamant, cea mai probabila sa fie inundata. Toata constructia ta se sprijina pe aceste fundatii si este esential ca acestea sa fie bine protejate si impermeabile pentru a pastra materialele.

De cele mai multe ori, infiltratiile scazute se refera la pivnite si garaje care se afla sub contructia ta si in care ai atelierul, vehiculul sau depozitul. Prin urmare, este foarte important sa pastrezi aceste parti uscate.

Mai mult, daca ai o casa care este construita pe un teren in panta este chiar posibil ca unele incaperi sa aiba unul sau mai multi pereti mulati, in acest caz va fi si mai important sa ai o etansare perfecta pentru a evita lucrarile costisitoare in caz de infiltrare a apei.

Trebuie sa stii ca reparatiile la acesti pereti mulati pot genera costuri ridicate, asa ca trebuie sa ai grija deosebita.

Poti actiona in doua moduri asupra hidroizolatiei peretilor ingropati: inainte de executie in timpul constructiei sau daca fundatiile exterioare nu mai sunt accesibile, poti hidroizola din interior.

Hidroizolarea peretilor ingropati, a fundatiilor inainte de terasament din exterior

Daca iti construiesi casa, este mai usor sa iti sigilezi peretii din exterior inainte de umplere. In plus, izolatia exterioara previne infiltrarea, infiltratiile, dezvoltarea salitrului si mucegaiului.

In mod ideal, ar trebui sa plasezi mai intai un canal de scurgere in partea de jos a santului lat din jurul casei ta pentru a canaliza excesul de apa intr-un bazin departe de casa ta.

Se recomanda sa instalezi aceasta scurgere mai ales daca terenul este destul de impermeabil.

Vei aplica apoi stratul bituminos si apoi o membrana de protectie in fagure inainte de a umple cu balast pentru inceput, apoi pietris, pamant fin si apoi din nou pietris pentru a preveni ca proeminentele sa iti murdareasca fatada atunci cand ploua.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top