Business

Pereţi mulaţi pentru excavații

pereti mulati

Pereții mulați sunt pereți de sprijin care sunt proiectați să susțină solul unui dig sau pantă excavată, realizați din beton armat cu o lungime de 7 m. De obicei, pereții masivi de sprijin sunt construiți din piatră sau beton armat. Distrugerea pereților de pământ a excavațiilor poate apărea ca urmare a ploilor, mișcărilor terestre, infiltrării cu apă. La proiectare, în funcție de condițiile locale ale solului, este necesar să se prevadă măsuri adecvate pentru a asigura rezistența și stabilitatea pereților excavați, cu pereți mulați. Stabilitatea peretelui de sprijin depinde în mare măsură de calitatea lucrărilor de rambleu. Dacă această lucrare este neglijată, pereții excavației se pot prăbuși. Cea mai bună metodă, este să se realizeze pereți mulați amplasați în straturi cu o pantă ușoară față de peretele excavat și să se compacteze fiecare strat. La procesul de amplasare a pereților mulați trebuie respectate toate metodele, indiferent de succesiunea lucrărilor.

Necesitate de a realiza pereți mulați

Pereții mulați din beton armat, sunt suficient de maturați înainte de utilizare și nu suferă modificări în contact cu apa și aerul, rezistând chiar și în condiții deosebit de nefavorabile. Acest lucru îi face deosebit de potriviți acolo unde pereții de pământ trebuie să facă parte dintr-o structură permanentă. Din cauza posibilității de înmuiere, deplasare și prăbușire, este foarte dificil să îi utilizezi fără pereți mulați. Pereții simpli sau dubli pot fi formați și din rânduri de palplanșe. În acest din urmă caz, golul este umplut cu pământ pentru a crește hidroizolația și a crește stabilitatea peretelui.

Atunci când sunt proiectați pereți mulați, este important să se asigure rezistența maximă la presiunea ridicată la sol și forfecare. În caz contrar, este puțin probabil ca structura să stea mult timp, iar solul va începe încet să se strecoare. Principalii factori de distrugere sunt presiunea solului, greutatea elementelor suplimentare de perete, ușurarea solului, vânt puternic și vibrații, precipitații mari, grosimea peretelui. Cel mai bine este să încredințezi profesioniștilor construcția de pereți mulați, care pot crea o structură complex și sigură. O evaluare preliminară a solului, dezvoltarea unui proiect individual și implementarea unor idei tehnice complexe, nu sunt disponibile atunci când construiești un zid de sprijin cu propriile mâini.

Specialiștii cu experiență practică vastă, într-un timp scurt și la prețuri accesibile pot realiza pereți de sprijinire excavație profesional. De asemenea, efectuează un set de măsuri pentru creșterea stabilității pereților de sprijin. Pereții mulați reduc presiunea solului, deoarece sunt construiți în unghi și folosind margini neuniforme. De asemenea, se crează un sistem de drenaj competent. Reduc presiunea laterală prin reducerea greutății umpluturii, inclusiv particule ușoare goale în acesta. Reduc presiunea pe pereții interiori prin instalarea plăcilor termoizolante. Dacă este necesar, specialiștii vor echipa platforma de descărcare din partea interioară a peretelui central. Pereții mulați din beton armat sunt cei mai puternici și mai durabili pereți de sprijin, pentru sprijinirea excavațiilor industriale.

Vezi mai multe informatii despre acest proces, chiar aici.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top