Stiri

Curatare sau schimbare tastatura?

Curatare sau schimbare tastatura?Tastatura care prezinta defecte sau care nu raspunde la comenzi, nu este un lucru bun. Am avut neplacerea de a lucra cu una, care a necesitat din pacate schimbarea acesteia. Dar inainte de a va hotari daca va duceti la un service pentru inlocuire, va pot da cateva sfaturi pentru o posibila remediere acasa. In primul rand, trebuie identificata problema si anume: testarea fiecarui buton in vederea functionarii, felul cum se apasa – mai greu sau mai usor, fapt ce duce cu gandul la o problema mecanica.

Daca niciunul din butoane nu merg, atunci sigur poate fi o problema la conectica dintre aceasta si placa de baza. Verificati de asemenea, daca exista mizerie (praf, firimituri etc) sub butoane, deoarece aceasta poate influenta negativ functionarea unuia sau a mai multora. Puteti intoarce invers laptopul si sa-l scuturati de cateva ori, eventual curatati cu ajutorul unui aspirator sau mai indicat cu aer comprimat.

228-1024x768

Daca rezultatele nu sunt satisfacatoare, se va ajunge inevitabil la demontarea tastaturii, lucru ce poate fi anevoios in cazul anumitor modele de laptop. In general, majoritatea problemelor la tastaturi se pot rezolva usor si rapid si vor functiona ok dupa o curatare, dar exista si cazuri mai putin fericite cand tot nu vor merge corect. In cazul meu, din cauza vechimii si necesitatii demontarii unui numar mare de componente pana la tastatura si a mizeriei adunate sub aceasta, care nu s-a putut inlatura complet, am decis sa merg la un service laptop pentru demontarea si inlocuirea acesteia cu una noua.

Problema care a dus la alegerea uneia noi a fost ca unele butoane incepusera sa se desprinda si nu mai puteau fi reparate corect. Daca va pricepeti si aveti destul timp la dispozitie puteti incerca schimbarea sau repararea tastaturii curente chiar acasa. Se începe prin demontarea barei superioare care tine tastatura la locul ei, sau la alte modele, prin demontarea suruburilor si capacelor de pe spatele laptopului. Astfel, vor fi vizibile urmatoarele suruburi care strang tastatura – le demontati si pe acestea. In acest fel, aceasta poate fi scoasa usor si inlocuita cu cea noua sau second-hand. Montarea se va face invers demontarii.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top