Comunicate

De ce avem nevoie de servicii de branding?

Orice companie care își propune să devină un brand cunoscut atât pe plan local cât și internațional, are nevoie de o serie de servicii care să o ajute să își contureze o imagine pozitivă și de încredere încă de la bun început.
Pentru a avea parte de niște servicii de branding de calitate, recomandat ar fi, să te orientezi spre un studio de creație grafică focusat pe dezvoltarea de branduri inedite, cu o echipa de creație care oferă soluții complete de design: branding, rebranding, design de ambalaj, ilustrație, web design și fotografie de produs. 

Ce înseamnă un brand?

Brandul referă la un set de elemente care constituie un produs, o companie, o organizație, persoană etc. să fie recognoscibilă și diferită. Un brand are două dimensiuni, una generată de caracteristici (ce este el, efectiv) și o altă generată de modul în care sunt percepute ele de public (cum este brandul perceput).
Brand equity – se referă la influență pozitivă pe care o are un brand în vânzare. Se definește și că diferența de preț plătită pentru un produs cunoscut față de unul mai puțîn cunoscut.
Un brand puternic înseamnă costuri mai mici de promovare, o forță imensă de atracție, conversie și retenție, mai exact o cale scurtă spre un public dornic să consume cât mi mult.
Brandingul este procesul de construire al unui brand. De regulă, acest proces este pe termen lung, și implică o masă mare de oameni.
În funcție de felul cum este asamblat, trebuie să iei în calcul întreagă experiență a clienților, pornind de la logo, website, social media, modul în care le răspunzi la telefon, cum îi tratezi. Pe scurt, brandul reprezintă modul în care cliențîi îți percep afacerea.
Pentru a ajunge la un anumit nivel însă, trebuie să ai un plan strategic bine gândit și pus la punct. Acest plan înseamnă tocmai branding, care cuprinde toate metodele prin care o organizație sau un produs comunica, simbolizează și se diferențiază de competiție.

Ce sunt serviciile de branding?

Serviciile de branding reprezintă de fapt procesul transformării unei idei în concept.
Acestea sunt serviciile de promovare a firmei, oferite de profesioniști pentru a îți promova corespunzător brandul începând de la cărți de vizită personalizate, firma și casete luminoase, plic personalizat și până la semnătură e-mail personalizată. 

Ce includ servicile de branding?

Serviciile de branding se împart în mai multe categorii: există așa numitul “brand strategy” prin care este gândită strategia prin care o simplă idee se va transformă în brand viabil. Astfel, în cadrul acestei categorii, serviciile de branding constau în cercetare, positionare, arhitectură brandului și mesaging.
Următoarea categorie se numește “brand identity”. În cadrul acesteia, se vor defini valorile business-ului, urmând a fi conturate vizual, prin crearea unei imagini proprii, a unui logo și a unui nume unic. Tot aici profesioniștii în servicii de branding se ocupă și de brand visuals și manual de brand.
A treia categorie a serviciilor de branding se numește “creative work”. Serviciile de branding din această categorie se referă la creația grafică, cât și la dezvoltarea ideii de business prin intermediul canalelor media. Aici sunt incluse packagingul, designul pentru prinț, marketing comunications și web and digital media.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top