Evenimente

KENYA “The land of Migrations”, din 13 noiembrie

macheta-iasiExpoziția de fotografie “KENYA – The land of Migrations” va fi vernisată pe 13 noiembrie la Muzeul Unirii Iași.
După ce a străbătut Afganistanul în lung și-n lat, fotoreporterul Florin Ghioca a lăsat frontul de luptă pentru lumea sălbatică a Africii. Astfel, la invitația National Geographic Channel a petrecut o săptămână în rezervația Masai Mara din Kenya, unde a fotografiat marea migrație a animalelor care străbat ecosistemul Serengeti.
“Este o lume impersionantă, greu de descris în cuvinte. Prefer să las fotografiile să vorbească și să spună povestea milioanelor de animale care migrează în fiecare an între Tanzania și Kenya”, declară Florin Ghioca.
Vernisajul va fi o avanpremieră foto a serialului “The Great Migrations”, care va fi difuzat pe canalul National Geographic în fiecare duminică, începând din 7 noiembrie, ora 21.00.
“KENYA – The land of Migrations” va fi vernisată sâmbătă, 13 noiembrie, ora 18.00 la Muzeul Unirii.

Expoziția va rămâne pe simeze până pe 18 noiembrie și este cu vânzare. Fondurile obținute vor fi donate campaniilor pentru protejarea felinelor mari.

Parteneri: National Geographic Channel, Grand Hotel Traian, 4K Broadcast Solutions, Plot Shop, FG Photography, Foto-Video Digital

Biografie:

După ce a încercat toate formele de presă, de la print la televiziune şi de la online la radio, Florin Ghioca s-a oprit tot la “prima iubire”: presa scrisă. A început în urmă cu 17 ani, cînd încă nu avea “vîrsta buletinului”, la o revistă pentru copii. Au urmat alte publicaţii, apoi o facultate de Teatrologie la Cluj şi într-un final întoarcerea la Bucureşti, unde a trecut de la Naţional la Cotidianul şi apoi în trustul Ringier, unde a lucrat pentru Evenimentul zilei ca editorialist şi fotoreporter.

Printre publicaţiile care au avut de-a lungul timpului semnătura sa pe hîrtie se mai numără: Jurnalul Naţional, Academia Caţavencu, Adevărul de Cluj, Libertatea, Evenimentul zilei ş.a.

A publicat fotografii în majoritatea ziarelor şi revistelor din ţară, dar şi în cîteva publicaţii din străinătate (SUA, Grecia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Afganistan).

A fost corespondent de presă în Statele Unite ale Americii, de unde a transmis corespondenţe pentru Cotidianul, Jurnalul Naţional, Naţional FM, Naţional TV şi MediafaxFoto. A fost ziarist acreditat la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York.

Este corespondent al celei mai mari agenţii foto din Franţa, “Hachette Photos Presse”, precum şi al Agenţiei Foto “Gamma”.

În mai şi septembrie 2007, la invitaţia ISAF (International Security Assistance Force) şi NATO, a participat la două media trip-uri în Afganistan, unde a realizat mai multe materiale, publicate în “Cotidianul” sau difuzate la Realitatea TV. În 2008, la invitaţia MApN, a mers în Afganistan pentru a pregăti documentaţia cu ocazia Summit-ului NATO de la Bucureşti.

În iarna lui 2008 a organizat o campanie umanitară unică în lume, pentru copiii din Afganistan, cărora le-a dus haine, alimente şi jucării. A fost pentru prima dată cînd jurnaliştii corespondenţi de război s-au întors cu ajutoare în locurile de unde transmit.

Este autorul expozitiei foto “Copiii Războiului” – Afganistan, care a fost vernisată pînă acum la Bucureşti (Casa ONU), Cluj Napoca, Suceava, Constanţa, Iaşi.
[fblikebutton]

macheta-iasi

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Tweets that mention KENYA "The land of Migrations", din 13 noiembrie | Portalul orasului Iasi 4u -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top