Evenimente

Expozitie FOTO: „Copiii Razboiului” – Afghanistan

macheta-iasiExpoziţia „Copiii Războiului” – Afghanistan va avea cel de-al 5-lea vernisaj, marţi, 24 august, la Muzeul Unirii din capitala culturală a regiunii Moldova. Iaşiul găzduieşte expoziţia după Bucureşti, Cluj Napoca, Suceava şi Constanţa, unde s-a bucurat de primiri călduroase din partea artiştilor locali şi a publicului larg.
Lucrările din această expoziţie au fost create în urma călătoriilor lui Florin Ghioca în Afghanistan, in perioada 2008-2009, când a pus la cale o campanie umanitară unică în lume: cu ajutorul MAN a dus în zonele grav afectate de razboi ajutoare umanitare destinate copiilor.
Florin Ghioca ne propune şi ne spune o poveste cu şi despre Afghanistan, aşa cum se vede prin ochii copiilor… Portretele realizate de jurnalistul român sunt mărturii actuale din viaţa cotidiană a copiilor Afghanistanului.
„Expoziţia este extraordinară. Este un semn al umanităţii. Uitaţi-vă la chipurile copiilor… Puritatea lor, curăţenia lor, frumuseţea lor sunt lucruri universale. (…) Este un strigăt că încă nu este pierdută speranţa nici pentru o zonă ca teartul de război, cum este Afghanistanul.” spunea artistul Mihai Pînzaru (PIM) la vernisajul expoziţiei din Suceava.
Expoziţia, organizată de Florin Ghioca, prezintă mai multe lucrări imprimate pe canvas cu sprijinul Thoth Design. Scopul acestui vernisaj este unul umanitar: fondurile obţinute în urma vânzării lucrărilor, precum şi a donaţiilor, vor fi folosite pentru o noua campanie umanitară pe care Florin Ghioca o va întreprinde în această toamnă în Afghanistan.
„Vom înfrunta mai multe pericole acolo, pentru că vorbim despre cea mai mare şi mai periculoasă zonă de conflict din lume, însă cred că acei copii, care nu au nicio vină ca s-au născut acolo, merită orice risc şi orice efort. Răsplata acestei campanii va fi zâmbetul lor, atunci când vor primi jucării, alimente şi haine de iarnă.”, declară Florin Ghioca.
Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 24 august 2010, ora 19.00, în incinta Muzeului Unirii, Iaşi.
„Copiii Războiului” pot fi vizitaţi până pe 5 septembrie 2010.

[fblikebutton]

macheta-iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top