Sanatate

Implant Fast&Fixed – Zâmbește iar!

De-a lungul anilor, conceptul implant dentar Fast & Fixed și-a dovedit valoarea ca metodă alternativă de restabilire a funcțiilor sistemului dentoalveolar la pacienții cu atrofie verticală severă, a proceselor alveolare ale maxilarelor superioare și inferioare, cauzate de patologia parodontală. Din ce în ce mai mulți pacienți abandonează utilizarea construcțiilor detașabile implantate și, în aceste cazuri, se pune întrebarea firească ce metode alternative de tratament pot oferi stomatologii?  Deoarece în caz de atrofie severă a procesului alveolar, utilizarea tehnicii de implantare clasică,  cu fabricarea ulterioară a punților este imposibilă,  stomatologii clinicii Dental Privilege  recomandă  utilizarea unei combinații de implanturi axiale și oblice, denumit implant dentar Fast&Fixed.

Implant dentar Fast & Fixed – Avantaje

Un avantaj suplimentar al acestei tehnici este posibilitatea implantării într-o etapă și crearea unei sarcini funcționale imediate pe implanturi sub forma unei structuri de punte temporare. Aceasta economisește timp atât pentru medic, cât și pentru pacient, reduce numărul intervențiilor chirurgicale și, în consecință, costul tratamentului. Un implant dentar Fast&Fixed face tehnica atractivă și accesibilă pacienților. În publicațiile lumii din ultimii 10 ani, există suficiente dovezi că implanturile înclinate sunt cea mai reușită soluție pentru pacienții cu atrofie osoasă. Osteointegrarea cu succes a implantului dentar Fast&Fixed este de 93,7% și acest lucru a fost dovedit prin studii clinice.

De asemenea, ar trebui să știi că nu există nicio diferență semnificativă între metoda de implant dentar Fast & Fixed și metoda clasică de implantare combinată cu încărcarea întârziată. Decizia de a utiliza metoda standard de tratament a implantului depinde aproape în totalitate de starea procesului alveolar și nu numai de cantitate, ci și de calitatea țesutului osos, care  este de o mare importanță. Unul dintre principalele criterii pentru succesul metodei Fast & Fixed este o bună stabilitate primară a implantului și o distribuție uniformă a sarcinii masticatorii pe structura temporară.

un implant dentar Fast&Fixed

Experiența medicală contează

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că astfel de operații necesită o experiență suficientă a medicului, o planificare atentă și excluderea riscurilor suplimentare care pot duce la respingerea implantului. Etapele de planificare includ evaluarea datelor clinice și radiologice. În clinica Dental Privilege se folosesc imagini tridimensionale cu raze X, ceea ce le permite medicilor de la Dental Privilege să determine cel mai precis starea țesutului osos și poziția implanturilor viitoare.

Implant dentar Fast & Fixed – Concluzie

Fast & Fixed este o metodă de implant dentar care reprezintă o nouă direcție în tratamentul pacienților cu atrofie a crestei alveolare. Această metodă îți va permite să-ți restabilești funcția de mestecat folosind structuri fixe în decurs de 24 de ore de la momentul intervenției chirurgicale. Absența proceselor inflamatorii acute în cavitatea bucală și calitatea satisfăcătoare a țesutului osos determină  evoluția perioadei postoperatorii fără complicații. În cazul necesității ridicării sinusurilor, se va obține o bună stabilitate primară a implanturilor, ceea ce va face posibilă efectuarea unei sarcini complete prin fixarea podului temporar. Particularitățile luării impresiei postoperatorii în combinație cu verificarea și fixarea ocluziei permit tehnicianului dentar să realizeze punți temporare într-un timp scurt.

Pentru clienții exigenți care doresc tot ce este mai bun, clinica dentară Dental Privilege oferă implanturi premium SKY de la compania germană Bredent Medical.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top