Clinici stomatologice

Pierderea osoasa dentara si implanturile dentare: sunt posibile?

Pierderea osoasa dentara si implanturile dentare fast fixed nu au fost intotdeauna compatibile. Din fericire, tehnicile chirurgicale recente dovedite schimba jocul. Astazi, multi oameni care se lupta cu pierderea osoasa dentara pot spera sa beneficieze de beneficiile implanturilor dentare. Cu toate acestea, procesul stabilit este putin mai complex pentru aceste cazuri.

Afla in acest articol de ce implanturile dentare fast fixed de la Dental Privilege necesita o anumita masa de os in maxilar pentru a se implanta corect. Si vezi o tehnica dovedita care poate creste masa osoasa lipsa si, astfel, poate impiedica pierderea osoasa dentara. In acest fel, pacientii beneficiaza de o mestecare puternica si de un zambet foarte estetic datorita protezelor de pe implanturile dentare. Dar, mai presus de toate, pot opri pierderea osoasa in maxilar, protejate de implanturi dentare fast fixed. Interesant, nu-i asa?

Implanturi si os maxilar fara pierderea osoasa

Pentru a sustine bine protezele dentare, implanturile sunt inserate direct in maxilar. Prin urmare, este necesar sa prezentati maxilarele cu o anumita cantitate de os. Apoi vor putea primi aceste implanturi si le vor asigura puterea. Pentru a face acest lucru, implantul trebuie sa fie complet incorporat in os. In aceasta conditie isi poate indeplini in mod adecvat rolul de a permite mestecarea puternica, asa cum fac dintii reali.

Pentru a putea primi in mod corespunzator implantul dentar, osul trebuie sa fie mai lung si mai lat decat implantul. In prezent, cele mai scurte implanturi masoara 6 mm si au un diametru de aproximativ 2 mm. De obicei se folosesc implanturi care au cel putin 8 mm lungime si 3,5 mm diametru. Este dificil sa primiti implanturi in aceste conditii daca aveti o pierdere osoasa dentara care subtiaza maxilarul. Si poate fi la fel de mult daca ati dezvoltat osteoporoza .

Pierderea osoasa dentara ingreunata

Ce se intampla daca exista deja pierderea osoasa dentara stabilita? Aici intervin progresele chirurgicale din ultimii ani. Acestea permit cresterea cantitatii de os disponibile, oferind astfel posibilitatea pacientilor cu pierdere osoasa dentara de a beneficia de implanturi dentare.

O grefa osoasa este apoi efectuata pentru a creste materialul osos si pentru a-l face potrivit pentru primirea implanturilor dentare. In alte cazuri in care pierderea osoasa este mai mare, poate dura aproximativ 6 luni pentru a se vindeca inainte de instalarea implanturilor .

In cazurile in care pacientul nu poate asigura el insusi tesutul osos, poate fi luata in considerare utilizarea tesutului osos al donatorului. Acest tip de transplant (aloderm) ofera, de asemenea, rezultate bune, la fel ca in cazul tesuturilor pacientului.

Consecintele pierderii osoase dentare inainte de plasarea implantului

Desigur, efectuarea unei grefe osoase pentru a compensa pierderea osoasa dentara inainte de a avea implanturi are unele repercusiuni.

Din fericire, o monitorizare adecvata din partea chirurgului faciliteaza recuperarea si revenirea la confort. Astfel, in cazul unei grefe osoase efectuate in acelasi timp cu plasarea implanturilor, durerea poate aparea in urmatoarele zile. De obicei, disconfortul dispare in intregime dupa 5-7 zile.

In plus, trebuie luate in considerare costurile suplimentare. Acestea se adauga apoi la costurile necesare pentru amplasarea implanturilor dentare si pentru fabricarea protezelor dentare.

Pierderea osoasa dentara nu mai este un obstacol in calea obtinerii protezelor pe implanturile dentare. Evolutia tehnicilor chirurgicale permite acum pacientilor care se lupta cu aceasta problema sa recurga la o grefa osoasa inainte de a plasa implanturile. Pot astfel, la fel ca altii, sa beneficieze de avantajele implanturilor dentare. Sa mentionam in special ca obtin o mestecare puternica si de incredere, precum si un zambet in armonie cu fizionomia lor. Si mai mult, implanturile dentare asigura o sanatate bucala mai buna, stimuland oasele maxilarului si oprind astfel resorbtia lor. Pacientii ucid astfel doua pasari cu o singura piatra!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top