Publicitate

Jucarii cu masini pentru baieti si situatiile de invatare

Copiii afla prin descoperire sau comunicand intre ei diferite informatii si isi dezvolta imaginatia. In spatele actului de cunoastere se afla acel ceva ce trebuie cunoscut, secretul sau enigma! Cei mici participa mereu la o adevarata aventura a cunoasterii prin aceste jucarii educative. Astfel, copiii invata mai usor, fara sa simta presiunea actului de predare.

Jocurile spontane sau organizate constituie pentru copii o reala sursa de cunoastere.
edukid-jucarii-educativeFaptul ca băietii au jucarii cu masini, iar fetele se joaca cu papusi este o caracteristica genetica. Spre exemplu, un copil care isi construieste jucarii cu masini din cuburi Lego si se joaca cu ele poate sa invete:

selecteaza dupa un criteriu piesele necesare;
estimeaza modul cum se potrivesc piesele si ansambleaza masina;
impinge masina cu mana si observa ca rotile se invart;
initiaza un joc impreuna cu alti copii (de ex: De-a masinile);
cumpara masina sa cu alta (dupa culoare, forma, marime);
observa ca masina merge mai repede pe parchet decat pe covor;
recunoaste culorile: masina lui tati are culoarea verde, masina de politie e albastra, masina de pompieri e rosie, Salvarea are culoarea alba;
apreciaza cantitatea: masina poate sa aiba una, doua sau mai multe usi, patru sau mai multe roti;
apreciaza pozitii spatiale: masina poate fi asezata in garaj, in afara garajului, sub pod, pe pod. (Alaturi de celelalte piese poate construi un garaj sau un pod);
anticipeaza efectele unei actiuni: masina se sctrica sau se tamponeaza, daca alearga, atunci viteza de deplasare a masinii creste etv.

Cea mai eficienta strategie de invatare este aceea care starneste si intretine curiozitatea copilului.
Jocurile si activitatile alese ii ajuta pe copii sa socializeze in mod progresiv si sa se initieze in cunoasterea lumii fizice, a mediului social si cultural caruia ii apartin, a matematicii, comunicarii orale si chiar limbajului citit si scris. In magazinul online EDUKID.ro gasiti si jucarii cu masini puzzle tridimensional de la Pebaro de lemn nefinisat ce permite personalizarea fiecarui model prin colorare usoara cu acuarele sau creioane cerate.

Retineti: Nu trebuie sa transformati jocul intr-o lectie, ci lectia intr-un joc.
Jocul ofera copiilor cele mai bune oportunitati de invatare, iar parintii sau cadrul didactic ii ofera cele mai pretioase informatii. Pentru ca exista momente in care invatarea are un caracter arid, lipsit de atractivitate, iar jucariile educative solicita mai mult atentia si capacitatea de concentrare ale copiilor. Nu in ultimul rand, jocul reprezinta un instrument prin care isi descarca energia si isi intareste organismul.

Recomandam: Jucarii educative cu masini pentru baieti

small_cutie-constructor small_puzzle-lemn-masina-oldtimer

small_masina-autobuz -scoala-sidney small_Masina-Aventura-Safari.png

[fblikebutton]

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top