Evenimente

Let’s Do It Romania la Iasi, 28 septembrie

Sâmbătă, 28 septembrie va avea loc ultima etapă a cartării, ce presupune implicarea voluntarilor în procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele naturale.
Echipa Let’s Do It Romania! Iaşi, alături de Toyota care pune la dispoziție mașini și carburant pentru deplasare pe teren și alături de Vodafone care dorește să susțină o Românie mai curată, împreună cu toţi voluntarii care vor să se implice în proiect, se vor întâlni în faţa Casei de Cultură a Studenţilor la ora 10:00, pentru a finaliza conturarea Hărții Deșeurilor din Iași, o hartă în format electronic, ce poate fi accesată și prin intermediul aplicațiilor mobile.

La finalul activității, începând cu ora 14:00, în hala din Palas Mall, sunt așteptați toți cei care au instalat TrashOut pe telefon și au cartat cel puțin un morman de gunoi în toată această perioadă, și Vodafone îi va răsplăti oferindu-le o cartelă cu 2000 de minute în rețea, 20 de minute naționale și 20 MB.

Ce presupune cartarea? Voluntarii merg pe teren și identifică mormanele de gunoi din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Apoi, completează o fișă cu detalii relevante pentru ziua de curățenie, ce tipuri de deșeuri se află în compoziția mormanului, volumul și elementele de dificultate din punct de vedere al accesului sau al transportului deșeurilor.
Toți cei care vor să contribuie la realizarea Hărții Deșeurilor pot încărca mormanele de gunoi, identificate în afara orașului, accesând aplicația proiectului http://app.letsdoitromania.ro, secţiunea Adaugă gunoi.

Pe lângă modalitatea clasică de cartare, începând de anul acesta, utilizatorii au la dispoziție și o aplicație pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau Windows: aplicația TrashOut, disponibilă gratuit în Google Play.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top