Evenimente

“Let’s Do It, Romania!” @ Iasi, 25 septembrie

În ziua de 25 septembrie va avea lor unul dintre cele mai de anvergură evenimente ecologice realizate vreodată în ţară. Spunem cu toţii “Let’s Do It, România!” şi curăţăm gunoaiele din jurul nostru.
Proiectul, bazat în totalitate pe voluntariat, presupune adunarea gunoaielor de pe suprafaţa ţării din afara oraşelor, într-o singură zi, şi-anume 25 septembrie. După ce ţări precum Letonia, Lituania, Portugalia, Slovacia au implementat acest proiect dupa modelul “Let’s Do It, Estonia!” 2008, a venit rândul României să preia iniţiativa.
Pe lângă faptul că este cea mai mare ţară înscrisă pentru organizare în 2010 în acest proiect, avem şansa să demonstrăm gradul de responsabilitate pe care ni l-am asumat. Pe lista ţărilor responsabile social care vor pune ideea în aplicare sunt şi Italia, Serbia, Ucraina, Brazilia, Finlanda.

De ce “Let’s Do It, România!”?
Motivele pentru care am ajuns la concluzia că acest proiect va fi o reuşită sunt simple: pentru că zi de zi suntem cetaţeni pasivi şi ne asumăm simplul rol de martori la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astfel, dacă într-o singură zi, ne-am uni cu toţii, am contribui la o schimbare majoră şi am aduce o nouă faţă României. Pentru că în România problema deseurilor este una reală, neconştientizată încă şi faţă de care nu se ia atitudine în mod corespunzator. Şi pentru că nu în ultimul rând, locuitorii României sunt cei care trebuie să înteleagă importanţa unui comportament responsabil şi civilizat faţă de mediu şi faţă de ei inşişi şi necesitatea aplicării acestuia în viaţa de zi cu zi.

Pot schimba eu această situaţie?
Fiecare din noi poate schimba această situaţie! Acest proiect oferă tuturor cetăţenilor şansa egală de a realiza acest lucru în care cred atât de mult. Contribuţia fiecăruia, de natură voluntară, este mult mai importantă decât conştientizează fiecare la nivel individual. Numeroasele modalităţi de implicare contează în egală măsură, tocmai datorită faptului că puţinul fiecăruia defineşte unitatea proiectului.
Pe 25 septembrie, haideţi să luăm o pereche de mănuşi şi o rolă de saci şi să facem o schimbare pentru mediu, dar nu în ultimul rând pentru noi! Pe 25 septembrie, “Let’s Do It, România!”

Hai cu noi să facem curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!
Pe 25 septembrie, avem cu toţii ceva în comun: România!
LET’S DO IT!

[fblikebutton]

4

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Bulent Duagi

    September 26, 2010 at 1:53 pm

    Am scris cateva randuri, un gand despre schimbare in societate. Sunt sigur ca si voi l-ati avut si am speranta sa reusim sa-l transmitem mai departe prietenilor nostri. http://bulentduagi.ro/thoughts/2010/09/un-gand-despre-schimbare-in-societate/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top