Auto - Moto

Masini tunate – masini cu personalitate

Considerate un moft de privitori, masinile tunate au reusit mereu sa atraga atentia prin stil, fie ca e elegant sau agresiv, clasic sau retro. Ce inseamna tuning? Inseamna performanta, pornind de la masinile de curse, adaptata pe masinile de strada, inseamna un aspect deosebit, pornind tot de la masinile de curse. O istorie scurta a tuning-ului ii aduce in discutie pe germani, americani, japonezi si coreeni. AMG, Brabus, Alpina, Hamann, Carlsson, Rieger, AC Schnitzer, Irmscher, JEDesign, Carzone Specials, Simoni Racing, Elia etc. sunt in stare sa transforme o masina intr-un obiect deosebit, oferind pachetul integral. Multe firme s-au specializat pe accesorii, astfel ca Yokohama, Toyo, Dunlop ofera cauciucuri sport, BBS, OZ Racing sau Lexani produc jante, Invidia, GReddy sau Apexi s-au specializat pe sonorizari. Tuningul auto nu inseamna neaparat schimbarea aspectului exterior al masinii, nu inseamna o masina umflata cu praguri, prize de aer, spoilere sau eleroane exagerate. Proprietarul unei masini poate schimba doar aspectul interior al autovehiculului, oferindu-i o tenta mai sportiva sau mai extravaganta. Tuningul la motor are drept scop principal cresterea puterii motorului prin diverse mijloace. Cei nefamiliarizati cu acest concept trebuie sa stie ca spoilerele, pragurile sau eleroanele nu au doar un rol optic, ele ajutand la drenarea curentilor de aer. Kiturile exterioare, proiectate si testate in tunele aerodinamice, au rolul de a ghida curentii de aer, crescand aderenta masinii la viteze mari.

Felix Codreanu se numara printre iesenii pasionati de masini tunate. Pasiunea l-a determinat sa faca ceva mai mult decat sa se bucure de masina lui. “Totul a inceput in urma cu aproximativ trei ani, cand am lansat un magazin de piese auto online. Am observat atunci ca exista o cerere destul de mare. Asa ca am deschis un magazin”, declara patronul Tuning Shop Top Gear. “Am deschis shop-ul din pasiune. Este foarte important sa fii pasionat de acest lucru, altfel nu rezisti pe piata”, a adaugat acesta.

De la hobby, la calitatea de reprezentant in Romania al Top Gear

Interesat sa-si dezvolte afacerea raspunzand cerintelor tot mai exigente ale clientilor, Felix a reusit sa devina anul trecut singurul reprezentant in Romania al lantului de magazine englezesti Top Gear. “Suntem primii pe piata care am oferit solutii de plata in rate in acest domeniu. Colaboram in acest sens cu BRD, iar ratele se intind pana la cinci ani. In plus, de anul trecut suntem reprezentanti unici francizati Top Gear”, a explicat Felix Codreanu, care se lauda cu o clientela numeroasa. “Avem clienti din toata tara. Cei mai multi sunt din Bucuresti, Arad, Oradea, Baia Mare si Cluj, probabil pentru ca au deschiderea mai mare spre Occident. In Moldova cererea e inca slaba”, a adaugat acesta. “Fiind reprezentanti Top Gear, am reusit sa aducem in Romania lucruri noi, de o calitate superioara, produse de companii englezesti. Dintre acestea se numara Team Dynamix, Lance, BK Racing si Toyo”, a mentionat patronul Tuning Shop Top Gear. citeste tot articolul pe situl www.automotorclub.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top