Stiri

Numele de domeniu potrivit pentru site-ul tău

Influența pe care numele de domeniu ales pentru un site o poate avea asupra business-ului nu este una pe care oamenii de afaceri își permit să o treacă cu vederea. Multe din numele mari care există astăzi pe piața mondială ar fi rămas poate în anonimat dacă își păstrau numele banal pe care l-au avut inițial. Putem lua ca exemplu Amazonul, cu denumirea inițială Cadabra.

Cu toate acestea, este cert că un nume inspirat poate reprezenta un real ajutor pentru un site, pentru business-ul din spatele său. Când vine vorba despre o astfel de alegere, specialiștii NetSolution.ro – firmă specializată în prestarea de servicii de găzduire web, înregistrare domenii, certificate SSL, etc., vin în întâmpinarea publicului larg cu sugestii și soluții variate.

Iată care sunt aspectele care pot face o diferență reală în această privință.

Cum alegi numele de domeniu pentru site-ul tău?

Totul începe cu verificare domeniului dorit, dacă este disponibil și la ce preț ajunge. La Net-solution.ro dacă optezi pentru găzduire web, poți beneficia și de serviciul de înregistrare a domeniului. Poate fi destul de dificil să găsește imediat un nume potrivit, dar care nu este luat. Se întâmplă mai ales în cazul în care te interesează un domeniu .ro. Cu puțină creativitate însă și o inspirație pe măsură vei găsi și denumirea care corespunde cel mai bine cu business-ul tău.

Poți face o asociere între numele domeniului și cel al companiei

Un business renumit merită făcut cunoscut online corespunzător. Numele domeniului poate să fie asociat cu cel al afacerii, iar în condițiile în care deja este luat cel dorit, adăugarea unei extensii poate ajuta. Pentru promovarea unui business local, de exemplu, extensia poate consta în numele localității în cauză.

Alege ceva memorabil, de impact

Întotdeauna numele domeniului trebuie să rezoneze cu publicul. Un nume simplu ar putea fi surprinzător de eficient, dar numai atât timp cât transmite mesajul potrivit. De asemenea, de preferat este să fie evitat orice înseamnă numere sau cratime. De impact pot fi și opțiunile mai scurte, cele mai ușor de tastat.

Nu uita de cuvintele cheie

Când numele de domeniu include cuvintele cheie după care publicul realizează căutări online, în funcție de domeniul de activitate, ai mai multe avantaje și un potențial mărit ca oamenii să facă legătura cu site-ul tău.

Să amintim și de extensiile de domeniu care te pot ajuta. Începând de la cele mai populare – .ro, .com, .net, în cazul cărora va fi mai dificil să găsești disponibil numele de domeniu dorit, și până la altele ce îți pot ajuta site-ul (.design, .org, .agency, etc.), te poți orienta spre cele care rezonează cel mai bine cu afacerea deținută, cu site-ul tău.

Despre cum poți înregistra un domeniu pentru site și alte servicii din această sferă poți afla tot ce te intersează de la Net Solution. Specialiștii te întâmpină cu serviciile de care ai nevoie și asistența tehnică (suport tehnic) necesară.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top