Stiri

Importanta unui hosting SEO friendly in procesul de optimizare

Importanta unui hosting SEO friendly in procesul de optimizareTermenul de hosting SEO nu putem spune ca exista, ceea ce putem afirma este faptul ca unele companii aleg sa isi promoveze cumva serviciile astfel incat sa fie pe placul celor care le pot achizitiona. De altfel, notiunea de hosting SEO se raporteaza mai degraba la modul prin care serviciul reuseste sa atinga stadiul de SEO friendly, un aspect despre care nu se stie cu certitudine ca ar ajuta in pozitionari ci mai degraba ofera o garantie ca el nu dauneaza.

Cum poate afecta providerul de hosting o campanie SEO?

Exista servicii de optimizare SEO care tin cont de regulile de baza ale algoritmilor motoarelor de cautare si reusesc sa va aduca pozitii de top in cautari. Aceste reguli, daca ar fi sa le raportam in ceea ce priveste importanta serviciului de gazduire, ele tin de performanta(viteza de incarcare a paginii), prezenta online(uptime), securitate sau chiar de reputatie.

Viteza de incarcare a paginii – Este un factor SEO mai mult decat cunoscut si un indice mic sau mediu va afecta fara doar si poate calitatea optimizarii onpage. Trebuie avut in vedere o incarcare cat mai rapida a fiecarei pagini, acest detaliu ajutand si din punct de vedere al optimizarii pentru motoarele de cautare cat si in privita experientei utilizatorilor.

Concret, pentru a avea un site care sa se incarce rapid, ai nevoie de doua lucruri. Primul ar fi calitatea providerului de hosting, indeosebi a resurselor pe care le ofera. Un data center cu o infrastructura foarte buna si capacitati hardware pe masura. Un al doilea se refera la site-ul de care dispui, acesta trebuind a fi realizat corespunzator, cu un cod bine optimizat si cu imagini la dimensiuni optime.

Sa spunem ca partea legata de site-ul tau va fi usor de controlat pentru ca stii cum sa abordezi problema astfel incat persoana sau firma care il realizeaza sa tina cont de indicatiile tale. In cazul providerului de hosting, trebuie avut in vedere ca un site care se incarca rapid trebuie sustinut de un server pe masura, in caz contrar fiind cazul sa se migreze catre o alta companie.

Uptime-ul – Notiunea se refera la timpul in care site-ul este online si poate fi accesat fara niciun fel de problema de catre utilizatori. Motoarele de cautare apreciaza cand un site este intotdeauna online si are tendinta sa penalizeze cumva paginile care nu pot fi accesate la momentul oportun de catre vizitatori.

Problema este una care tine doar de compania de gazduire, orice moment de downtime al unui site avand repercusiuni din punct de vedere SEO. Cel mai bun hosting este acela care ofera un uptime de peste 99.9% si are grija ca site-ul tau sa fie tot timpul online.

angajatii-companiilor-ar-putea-fi-nevoiti-sa-foloseasca-propriile-telefoane-si-tablete_size9

Securitatea – Chiar daca aveti tendinta de a va securiza conturile prin aplicarea unor parole dificil de descifrat, tot siguranta serverului este cea care primeaza. Trebuie avut in vedere ca serverul de gazduire sa aiba protectii impotriva atacurilor si a atacatorilor, acestia utilizand metode dintre cele mai variate pentru a intra in posesia datelor dorite.

Site-urile care nu sunt securizate nu doar ca au probleme din punct de vedere SEO dar pot ajunge si in situatia de a fi infectate cu diversi virusi, aspect care atrage de la sine banari in motoarele de cautare sau dezindexari.

Reputatie SEO – Reputatia este importanta si este fundamental ca firma care ofera serviciile de hosting sa stie acest detaliu. Orice greseala de programare sau configurare a serverului poate cauza probleme de imagine site-ului vostru, aspect nedorit de altfel. Fisierul robots.txt este un exemplu in acest sens, simple setari eronate conducand la dezindexari ale unor pagini.

Cele patru aspecte sunt relevante si fac diferenta intre un site optimizat SEO corect, gazduit pe un server de hosting SEO friendly, si un site a carui optimizare onpage este precara iar suportul hardware de gazduire este si el la fel de inadecvat.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top