Stiri

OMV schimbă logo-ul companiei

Compania austriacă de petrol și gaze, OMV, a lansat o identitate de marcă nouă, subliniind angajamentul pentru durabilitate și economia circulară, reflectând obiectivul lor de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. De asemenea, OMV a prezentat o actualizare a Strategiei 2030.

O analiză realizată de OffshoreEnergy evidențiază principalele direcții de dezvoltare ale OMV, relevante și pentru România, datorită impactului major al Petrom, filială deținută de austrieci, asupra economiei românești. Petrom este un jucător important, contribuind substanțial la bugetul național, fiind printre cei mai mari angajatori și având cea mai extinsă rețea de benzinării – 800 de stații. Petrom domină producția de țiței și asigură circa 40% din producția de gaze a țării. De asemenea, Petrom este lider de consorțiu în cel mai mare proiect energetic al României, exploatarea gazelor din Marea Neagră, în parteneriat cu Romgaz.

OMV și-a dezvăluit noua identitate de marcă, dezvoltată în colaborare cu agenția internațională de branding Interbrand, în cadrul evenimentului Capital Markets Day, desfășurat pe 13 iunie 2024 la Londra.

Conform OMV, noua identitate de marcă reflectă intenția de a reinventa elementele esențiale pentru un stil de viață sustenabil, evoluând spre o companie integrată de produse chimice, combustibili și energie durabilă. Cu toate că importanța extracției hidrocarburilor rămâne crucială pentru România, în special pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, OMV își extinde viziunea către sustenabilitate.

Noua noastră identitate corporativă completează implementarea strategiei noastre, oferind un accent vizual puternic și coerent pe agenda noastră strategică și obiectivele Grupului. OMV trece prin cea mai mare transformare din istoria companiei”, a declarat Alfred Stern, președintele și directorul general al OMV.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top