Business

Tipuri de implanturi dentare si diferentele dintre ele

tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare reprezinta o solutie inovatoare si durabila pentru inlocuirea dintilor lipsa sau a dintilor deteriorati pentru care nu mai exista o solutie de reparare. Pe piata actuala a serviciilor stomatologice exista mai multe tipuri de implanturi dentare, fiecare avand caracteristici distincte pentru a se potrivi nevoilor individuale ale pacientilor, de la impanturi rapide la implant dentar fast&fixed, microimplnturi, etc. Iata care sunt cele mai comune tipuri de implanturi dentare si care sunt diferentele esentiale intre ele.

Implanturi dentare endosoase (Implanturi osoase)

Implanturile dentare endoosoase sunt cele mai frecvente si populare tipuri de implanturi dentare. Acestea constau dintr-o surub in forma de cilindru sau conic, confectionat din titan sau aliaje de titan. Implantul este inserat direct in osul maxilar sau mandibular si serveste drept radacina artificiala pentru coroana dentara.

Diferente:

Forma si dimensiunea: Implanturile endoosoase pot varia in dimensiune si forma, adaptandu-se diverselor anatomii si necesitatilor clinice.

Metoda de inserare: Implanturile endoosoase pot fi inserate folosind tehnici de insertie cu sau fara lambou gingival, sau chiar prin tehnici minim-invazive ghidate computerizat (Tehnologia CAD-CAM).

Integrarea osoasa: Implanturile endoosoase necesita un timp de vindecare de aproximativ 3-6 luni pentru a se integra in osul pacientului inainte de a fi atasate coroanele dentare.

Implanturi dentare subperiostale

Aceste tipuri de implanturi sunt potrivite pentru pacientii care au cantitati reduse de os si care nu pot suporta implanturi endoosoase. Implanturile subperiostale sunt plasate pe osul maxilar sau mandibular, dar sub mucoasa gingivala si deasupra periostului (membrana care acopera osul).

Diferente:

Tehnica chirurgicala: Procedura pentru implanturile subperiostale este mai putin invaziva si necesita mai putin timp de vindecare in comparatie cu implanturile endoosoase.

Capacitatea de incarcare imediata: Unele implanturi subperiostale permit incarcarea imediata, ceea ce inseamna ca coroanele dentare pot fi atasate imediat dupa inserare, fara a fi nevoie de perioade lungi de vindecare. La aceasta solutie apeleaza persoanele care sunt eligibile pentru un asemenea implant si care se grabesc sa iti recupereze zambetul.

Implanturi dentare transmucosale (Mini-implanturi)

Aceste implanturi sunt mai mici decat implanturile endoosoase traditionale si sunt folosite, de obicei, pentru a fixa protezele sau aparatele ortodontice. Implanturile dentare transmucosale sunt inserate in mucoasa gingivala si, uneori, pot fi ancorate direct in os.

Diferente:

Dimensiunea si scopul: Mini-implanturile sunt folosite in special pentru stabilizarea protezelor si pentru tratamente ortodontice, in timp ce implanturile endoosoase sunt utilizate pentru inlocuirea permanenta a dintilor lipsa.

Procedura minim-invaziva: Inserarea mini-implanturilor se face printr-o procedura minim-invaziva, fara a necesita chirurgie majora sau lambou gingival.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top