Business

Importanta preventiei si remedierii incluziilor dentare pentru sanatatea orala

la un dentist Bucuresti

Incluzia dentara reprezinta o problema destul de comuna in cadrul dezvoltarii danturii omului, in special in cazul dintilor permanenti. Termenul “incluzie” se refera la situatia in care un dinte nu a erupt complet si ramane partial acoperit de os sau de tesut gingival. Aceasta situatie poate duce la complicatii extrem de serioase si poate afecta nu doar sanatatea orala, dar si calitatea vietii unei persoane. Din fericire, exista masuri de preventie a ocluziilor dentare si solutii pentru remedierea lor la care un dentist Bucuresti poate apela pentru a gestiona in mod efectiv aceasta problema.

Cum se realizeaza preventia incluziilor dentare

1. Vizite regulate la dentist: Un program de vizite facute in mod regulat la un dentist Bucuresti este absolut esential pentru prevenirea incluziilor dentare. Aceste vizite pot ajuta la depistarea unei potentiale ocluzii din timp, dar si pentru identificarea precoce a problemelor care pot aparea la o data cu eruptiile dentare si in acest fel se pot crea programe care pot permite interventii mai simple si mai eficiente.
2. O ingrijirea orala adecvata: O igiena orala corespunzatoare este cheia pentru o sanatate dentara de invidiat. Periajul zilnic de minim trei ori, utilizarea atei dentare si clatirea cu apa de gura sunt operatiniuni care pot preveni infectiile gingivale si pot asigura un mediu sanatos pentru eruptia dintilor.
3. Evaluarea timpurie a dezvoltarii dentare: Monitorizarea dezvoltarii danturii de catre un medic stomatolog sau cu specializare in ortodontie este o modalitate de a ajuta la identificarea potentialelor incluzii dentare inca din stadii incipiente si la adoptarea unui plan de tratament adecvat.
4. Evitarea obiceiurilor daunatoare: Sugetul degetului, a obiectelor sau utilizarea indelungata a biberonului pot afecta alinierea si dezvoltarea corecta a dintilor, crescand riscul incluziilor dentare.

Metode eficiente de remediere a incluziilor dentare:

1. Extractia: Daca un dinte afectat nu poate sa erupa in mod natural si acest lucru produce disconfort sau complicatii, deseori poate fi necesara extractia acestuia. In cazul in care un dinte permanent nu a reusit sa erupa complet, medicul stomatolog poate extrage dintele de lapte. In acest fel se creaza locul care va permite si va facilita eruptia corecta a dintelui permanent la locul lui.

2. Tratament ortodontic: In unele cazuri, este necesar sa se aplice un tratament ortodontic, care poate fi utilizat pentru a corecta o  incluzie dentara. De aceea, aparatele dentare pot ajuta  in mod evident la ghidarea dintilor in pozitia corecta si vor facilita eruptia lor in locul adecvat.

3. Chirurgia orala: In cazurile mai complexe, in care incluzia este mai grava sau afecteaza dintii dintii de minte, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a expune dintii blocati si pentru a permite eruptia lor normala.

4. Monitorizarea pe termen lung: Dupa tratamentul sau extractia incluziilor dentare, un pas foarte important este ca pacientul sa isi continue vizitele regulate la dentist. Iar cea mai importanta masura pe care orice om o poate lua, este sa pastreze o igiena orala impecabila pentru a preveni aparitia altor complicatii.

Aboneaza-te la newsletterul orasului Iasi / Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top