Clinici stomatologice

De ce sa alegi implantul dentar fast&fixed?

implant dentar fast&fixed de la Dental Privilege

Implantul dentar fast&fixed este cea mai buna solutie pentru a imita natura, deoarece este singura optiune terapeutica capabila sa mimeze complet un dinte de la radacina la coroana. De asemenea, are multe avantaje fata de alte solutii dezvoltate pana acum in stomatologie.

Restabileste estetica si functia

Primul avantaj oferit de implanturile dentare fast&fixed este, desigur, de a inlocui dintele lipsa, restabilind astfel zambetul. Prin urmare, au un rol estetic major. Implanturile joaca, de asemenea, un rol functional prin restabilirea mestecarii si, prin urmare, a nutritiei. Implanturile dentare fast&fixed iti permit sa mananci toate alimentele dorite. De exemplu, poti musca dintr-un mar cu incredere!

Pastreaza integritatea maxilarului

La fel de adevarat ca lipsa exercitiului fizic care atrofiaza muschii corpului prin lipsa stimularii si pierderea dintilor duce la resorbtia treptata a osului maxilarului. Cand mesteci sau inghiti, presiunea exercitata pe dinti este transmisa maxilarului, mentinandu-l astfel vital. Amplasarea unui implant restabileste stimularea mecanica a osului exercitat anterior de dinte. Ca un dinte natural, transmite stres si pastreaza integritatea osului maxilarului.

Pastreaza dintii adiacenti

Amplasarea unui implant este adesea pusa in competitie cu o punte pe dintii naturali. Cu toate acestea, are mult mai multe avantaje deoarece este o solutie perfect autonoma. Un implant nu numai ca inlocuieste un dinte lipsa, dar creste, de asemenea, indirect durata de viata a dintilor vecini.

Intr-adevar, inlocuirea unui dinte cu un implant nu implica nicio mutilare (dimensiune si devitalizare) a dintilor adiacenti (dinti prezenti pe fiecare parte a dintelui extras). Aceste mutilari, observate atunci cand este plasat un pod ancorat pe dintii naturali, duc adesea la complicatii care scurteaza durata de viata a dintilor si, prin urmare, a podurilor.

Mai mult, o problema (degradare, fractura, slabire, abces etc.) care ar afecta un dinte adiacent implantului nu ar avea niciun efect asupra acestuia; dimpotriva, o problema care ar afecta implantul nu ar avea niciun efect asupra dintilor adiacenti.

Pastreaza echilibrul maxilarelor

Pierderea unui dinte nu este un eveniment izolat si duce inevitabil la pierderea altor dinti, daca nu este inlocuit rapid. Inlocuirea acestuia cu un implant ajuta la mentinerea echilibrului maxilarelor.

Ce se intampla cand pierzi un dinte posterior ca un molar? O persoana poate fi tentata sa ignore sau cel putin sa amane inlocuirea acestuia pana mai tarziu. Aceasta este o greseala! Exista probleme serioase cu neinlocuirea unui dinte, care apar destul de repede, deoarece dintii nu sunt unitati independente. Acestea fac parte dintr-un sistem complex „in echilibru”, in care fiecare dinte joaca un rol esential.

Fiabile pe termen lung

In cele din urma, pentru a fi complet exhaustiv, trebuie remarcat faptul ca un implant dentar fast&fixed de la Dental Privilege este fiabil, cu o rata de succes foarte ridicata. Desigur, rata de succes in implantologie variaza in functie de diferiti factori legati de pacient (starea de sanatate, igiena orala etc.), sistemul de implant utilizat, experienta chirurgului. Astfel, chiar daca iti pui un implant dentar fast&fixed de tanar, este foarte probabil sa iti pastrezi implanturile pentru tot restul vietii.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top