Stiri

Pisici birmaneze? Principalele caracterstici ale rasei

Pisici birtmaneze ca animale de companie? Un mare DA pentru acestea! Pisicile birtmaneze sunt animale ideale pentru familiile cu copii, fiind foarte prietenoase cu aceștia, dar nu numai. Pisicile birtmaneze sunt iubitoare, sociabile, loiale, active, inteligente, prietenoase, ușor de întreținut și foarte important, nu sunt animale gălăgioase. Rareori se întâmplă ca pisicile birtmaneze să cauzeze probleme. Mediul perfect pentru acestea este cel de acasă, acolo unde se simt în siguranță și își pot manifesta cel mai bine toate aceste calități.

Sunt extrem de iubitoare cu cei din cadrul familiei „adoptive”. Chiar și când în peisaj apare un străin, pisicile birtmaneze sunt mai degrabă curioase, decât temătoare. Pe lângă toate aceste caracteristici, au cei mai frumoși ochi albaștri, care își privesc stăpânul cu multă iubire. Sunt mereu dornice de momentele de răsfăț pe care stăpânul sau oaspeții acestuia i le pot oferi.

Pisicile birmaneze sunt feline destul de mari, au o construcție robustă, dar o figură bândă, ușor de recunoscut, fiind poate unele dintre cele mai frumoase rase de pisici care exită. Pot avea mai multe culori, dar cea predominantă este albul, nuanță care devine pe alocuri crem sau aurie, mai ales în primul an de viață. Picioarele sunt de obicei albe, iar pisoii sunt mai mari decât femelele.

Antrenament sau dresaj? Cei care dețin pisici birmaneze știu cât de ușor este de abordat acest subiect, pentru că pisicile birmaneze sunt dornice să fie în centrul atenției, să se joace, să fie băgate în seamă și iubite, astfel că vor fi foarte receptive oricărei lecții de dresaj, atât timp cât au parte de mângâieri, iubire și bineînțeles recompense delicioase.

Și pentru că  veni vorba despre hrană, aici nu regăsim mari pretenții din partea pisicilor birtmaneze. Acestea sunt mulțumite cu hrană specifică felinelor. Dacă stăpânii doresc să opteze pentru carne de pui sau pește pentru alimentația lor, această carne ar trebui fiară în prealabil.

În schimb, în ceea ce privește grija, cei care dețin pisici birmaneze știu că acestea așteaptă să fie periate cât mai des.  Dacă nu aveți timp zilnic, nu e nicio problemă, dar acest lucru ar trebui efectual o dată pe săptămână pentru o igienă optimă. Pisicile birtmaneze tânjesc după atenție, după afecțiune, după răsfăț și contrar așteptărilor datorat aspectului lor estetic, ce poate semnala, la o primă vedere o mullțime de pretenții, acestea sunt simplu de întreținut.

Stăpânii care au pisici birmaneze trebuie să fie atenți însă, că acestea sunt predispuse la disfuncții renale, putând dezvolta în cazul în care medicul veterinar nu intervine la timp, insuficiență renală.

Orice crescător de feline, fie că este vorba despre pisici birmaneze sau nu, trebuie să acorde animalului său atenția cuvenită, iar la nevoie, să poată apela la un medic de încredere. Pe site-ul e-vet.ro se regăsesc o serie de articole care au rol de educație și prevenție, astfel încât stăpânii să știe din start care sunt problemele pe care le-ar putea întâmpina fie că dețin pisici birmaneze, alte animale de companie sau alte rase de pisici.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top