Diverse

Se ascute lupta pentru play-off

Se ascute lupta pentru play-offCSMS Iași a ajuns într-o postură nesperată la un moment dat, aceea de a se lupta cu șanse reale la un loc în Top 6, echivalent cu participarea în play-off-ul Ligii 1. Așteptat cu mare interes de fanii ieșeni, după evoluția excelentă a echipei favorite în returul stagiunii trecute, acest sezon a început promițător pentru CSMS, care a înregistrat trei victorii, o remiză și o înfrângere în primele cinci etape. Se părea că formația pregătită de Nicolo Napoli va continua prestația încântătoare din partea a doua a sezonului anterior, când lucrurile au luat o întorsătură neașteptată.

Alb-Albaștrii au intrat într-o pasă proastă, care a durat doua luni, perioadă în care au obținut abia trei puncte în opt etape. Echipa părea condamnată la play-out, iar rostirea numelui lui Napoli nu mai producea acea deferență în rândurile suporterilor.

Surprinzător pentru fotbalul românesc, conducerea lui CSMS n-a fost degrabă vărsătorie de sânge, ci l-a lăsat pe italian să-și facă treaba în continuare, iar roadele acestei răbdări au fost culese în ultima perioadă. Ieșenii sunt neînviși de șase etape, timp în care au obținut trei succese și trei remize, iar acum ocupă locul 7, primul sub linia de play-off. Vestea bună este că între ei și ASA Târgu Mureș, formația care se află pe locul 6, ultimul care duce în play-off, există o diferență de doar trei puncte, care poate fi anulată printr-o victorie în meciul direct de vineri.

csms-iasi

Desigur, nu este deloc o misiune facilă în Ardeal, nu numai pentru ca ASA are moralul ridicat dat de ultima victorie obținută la Voluntari, 2-0, cât mai ales pentru faptul că echipa lui Cristiano Bergodi este singura din Liga 1 care nu a pierdut pe teren propriu în acest sezon. Nu este mai puțin adevărat că ASA a remizat de șapte ori în cele 10 meciuri disputate în fața propriilor suporteri, astfel că există premise ca CSMS să se întoarcă măcar cu un punct de la Târgu Mureș.

Mai bine ca oricine, Napoli știe că este un meci de șase puncte, astfel că cel mai important lucru este ca echipa sa să nu piardă, un eșec putând compromite sansele de a merge în play-off. Jucătorii săi s-au descurcat bine în deplasările din acest sezon, reușind să obțină două victorii și patru remize în cele 10 meciuri disputate departe de casă, ceea ce înseamnă un procentaj de 60% la rezultate pozitive.

Mai sunt cinci etape din sezonul regulat, iar lupta pentru play-off a devenit extrem de palpitantă, inclusiv pentru amatorii de pariuri sportive online care frecventează site-ul http://extra.bet365.com/news/ro/. În afara lui CSMS Iași, alte două echipe cu potențial, CS U Craiova și CFR Cluj, mai speră să ajungă să se bată pentru locurile de cupe europene. Craiovenii se află la doar un punct în spatele ieșenilor, în vreme ce clujenii au cinci puncte mai puțin, dar trag nadejde că ar putea primi înapoi cele șase puncte cu care au fost penalizați la începutul sezonului. Se anunță, așadar, o bătălie încinsă, în care cu siguranță de câștigat vor avea spectatorii și telespectatorii, care se așteaptă la spectacol.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top