Stiri

Sfaturi de care să ții cont pentru a amenaja bucătăria

În inima căminului tău, bucătăria este un loc unde petrecem foarte mult timp. Deci dacă vrei să construiești o bucătărie de la A la Z sau pur și simplu vrei să o renovezi, este primordial să adopți o organizare, atât practică, cât și funcțională sau agreabilă.

Indiferent de configurația și de mărimea sa, este foarte important sa amenajezi bucataria așa cum trebuie. Sau poți alege de ce nu, o bucătărie la comandă. Iată însă câteva criterii de care să ții cont înainte de a te lansa.

Stabilește un buget și nevoile pentru bucataria visurilor tale. Înainte de a începe, este foarte important să identifici care sunt nevoile tale și cum vei folosi în fiecare zi încăperea pentru a putea realiza așa cum trebuie amenajarea sa. Un student sau o persoană singură, nu va avea deci aceleași nevoi ca și o familie.

După ce ai stabilit care sunt nevoile pentru bucatarie și după ce ai stabilit un buget, este timpul să te gândești la tipul de bucătărie pe care îl dorești. Vei cumpăra una de la magazin sau îți vei face una la comandă? Vei alege una complet echipată? De asemenea, va trebui să te gândești și la accesoriile pe care le vei folosi aici.

Atunci când vrei să amenajezi o bucătărie funcțională, este foarte important să ții cont de un aspect- să încerci să amenajezi spațiul fără să încerci să îl modifici însă.

Este foarte important să ții cont și de triunghiul de activitate. Este cel mai important lucru de care să ții cont pentru o bucătărie optimizată și foarte ușor de utilizat. Adică să îți organizezi spațiul pentru a reduce la maximum distanțele și deplasările fără rost.

Ai nevoie de trei poli importanți deci în bucătărie-colțul frigiderului, zona unde este aragazul și cuptorul și zona unde este chiuveta.

Fie că vorbim despre o bucătărie tradițională, fie că vorbim despre una design, triunghiul de activitate este un lucru extrem de important în ceea ce privește amenajarea bucătăriei. Trebuie sa cumperi si ceva instrumente de bucătărie care-ți vor fi de mare folos pentru ca totul sa exact cum trebuie.

Bucătăria trebuie să fie de asemenea, bine luminată. Un iluminat funcțional este foarte important pentru o bucătărie agreabilă și agreabilă. Obiectivul este de a ilumina cât mai bine lucrurile de aici unde sunt concentrate principalele activități.

Siguranța trebuie să fie de asemenea, o prioritate. Este foarte important deci să ții cont de dimensiunile mobilierului și de spațiul disponibil dintre el.

În fața mobilierului ar trebui să fie deci minimum 70 de cm.

Înălțimea optimă a unui blat de lucru trebuie să fie 85-95 de cm.

Între hotă și placa trebuie să fie minimum 60 de cm.

90 de cm este spațiul liber pe c are trebuie să îl lași în fața elementelor ce se deschid.

De asemenea, mobilierul nu ar trebui să fie așezat prea sus. Poziția maximă a dulapurilor de sus ar trebui să fie de 2,20 de metri.

Materialele mobilierului ar trebui să fie foarte rezistente și ușor de întreținut. De asemenea, mocheta nu se recomandă în bucătărie deoarece nu este ușor de întreținut.

Sursa: Blog De Casa

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top