Stiri

Siguranta si protectie – cum alegi cel mai bun echipament de supraveghere video?

Un kit de supraveghere video reprezinta o masura de protectie foarte eficienta, atat pentru resedinta personala, cat si pentru afacerea ta. Prin intermediul acestuia, poti impiedica incidentele neplacute si poti monotoriza tot ce se intampla cand nu te afli in spatiul respectiv.

Insa, pentru a-si indeplini cu succes rolul, trebuie sa te asiguri ca echipamentul ales este cel mai potrivit pentru nevoile tale. De asemenea, numai un sistem complet, ce contine camere video, dvr (aparatul care inregistreaza imaginile), hard disk (pentru stocarea imaginilor), cabluri de alimentare si de transmitere a semnalului video si alte accesorii utile, care este pozitionat corect, va functiona la capacitate maxima si iti va permite sa urmaresti, chiar si de pe telefon, zona de interes. In prezent, pe piata exista numeroase modele si kit-uri, iar pretul acestora este unul accesibil. Pentru a lua cea mai buna decizie, trebuie sa ai in vedere cateva criterii importante, pe care le vei descoperi in continuarea articolului.

Iata de ce sa tii cont cand alegi sistemul de supraveghere video pentru locuinta sau afacerea ta

 

  • Amplasarea si numarul de camere si canale

 

Inainte de a verifica oferta disponibila, gandeste-te foarte bine unde si la ce vei folosi kit-ul: interior sau exterior, numarul de incaperi pe care vrei sa le monotorizezi, unghiurile din care sa fie surprinse imaginile, s.a.m.d. Astfel, vei stii numarul camerelor ce iti sunt necesare si ce tip de dvr suporta conectarea acestora. Poti alege un inregistrator cu 1,2, 4, 8, 16 sau 32 de canale. Daca pe viitor exista posibilitatea sa instalezi mai multe camere, este bine sa achizitionezi, de la inceput, un dvr care are mai multe canale.

  1. Calitatea imaginii

Claritatea imaginilor redate este unul dintre cele mai importante criterii de alegere cand vine vorba despre echipamentele de supraveghere video. In functie de buget, dar si de scopul monotorizarii, ai de ales intre un kit cu rezolutie mica (TVL), medie (1-2 megapixeli, HD) sau mare (3 megapixeli, Full HD). Daca iti doresti inregistrari de calitate, care sa surprinda detaliile chiar si pe distante mari, investeste intr-un numar mai mare de megapixeli.

  1. DVR

Nu doar numarul de canalele al unui dvr este important, ci si posibilitatea de a adauga un hard disk pentru stocarea imaginilor, avand in vedere ca aceste aparate nu au o memorie proprie. Un hard disk de calitate, cu o capacitate mare de stocare, iti asigura continuitate in inregistrari.

  1. Infrarosu

Daca iti doresti un echipament eficient chiar si pe timp de noapte, atat pentru exterior, cat si pentru interior, achizitioneaza camere cu led-uri cu infrarosu. In functie de model, acestea pot inregistra imagini de calitate pe distante mai lungi sau mai scurte.

  1. Aplicatie pentru redarea imaginilor pe alte device-uri

Multe dintre camerele comercializate in prezent pot fi conectate, wireless, prin intermediul aplicatiilor specifice si a retelei de internet, la telefonul mobil sau la tableta. Acest lucru iti ofera posibilitatea de a urmari live, de oriunde ai fi, imaginile surprinse de kit-ul de supraveghere video. Deci, daca vrei sa ai tot timpul acces la inregistrari si sa vizualizezi oricand ceea ce se intampla in perimetrul supravegheat, alege un echipament de ultima generatie.

Asadar, pentru a lua cea mai buna decizie, asigura-te ca iei in calcul toate aceste criterii foarte importante!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top