Stiri

Te nemulțumește raza de acțiune a routerului wireless? Iată cum o poți crește

Te nemulțumește raza de acțiune a routerului wireless? Iată cum o poți crește:

1. Ai grijă la amplasamentul routerului
În centrul locuinței, la înălțime, cât mai aproape de locul unde ai cea mai mare nevoie de el. Deși pe unii i-ar putea deranja lumina emisă de acesta, niciodată nu trebuie amplasat în cămări, dulapuri sau orice fel de spații de acest gen.

2. Orientează antenele routerului în direcții diferite
Astfel, semnalul transmis va fi orientat și către alte direcții decât cele standard, adică în sus, urmând modul în care a fost livrat echipamentul.

3. Updatează periodic firmware-ul routerului
Nu sunt necesare studii de specialitate în IT, doar accesează consola de administrare și selectează opțiunea Update Firmware, după care routerul își va face singur toate setările, apoi se va reporni. Totuși, anumite parole pot fi necesare. Consultă manualul producătorului sau analizează spatele echipamentului pentru a le identifica.

4. Înlocuiește-i antenele cu altele mai puternice
De regulă, antenele unui router pot fi scoase cu ușurință prin deșurubare sau tragere efectivă din locașul în care sunt fixate. Pentru a le înlocui cu altele mai performante care vor crește considerabil semnalul, trebuie să afli de la producător dacă această opțiune există. Așadar, contactează-l, menționează-i codul de moldel al produsului apoi în funcție de răspuns, upgradează-i antenele sau nu.

5. Instalează un Range Extender
După cum îi spune și numele, Range Extender-ul este un dispozitiv electronic care are rolul de a retransmite mai departe semnalul primit de la un router wireless. Te poți gândi la el precum la un „prelungitor de semnal”, deoarece are exact acest rol.

6. Un simplu restart poate rezolva problema
Pur și simplu oprește, apoi repornește routerul după câteva secunde. Acordă-i timp pentru a reporni complet apoi testează rezultatul final. Este foarte posibil ca totul să meargă bine, uneori, erorile sunt destul de comune.

7. Dacă tot nu merge, iar semnalul de Internet oferit de furnizorul de servicii este okay, poate că a sosit momentul să înlocuiești routerul cu unul mai nou sau mai bun. Opțiuni sunt destule, în prezent chiar furnizorii de servicii îți pun la dispoziție echipamente în custodie sau în rate. Atenție totuși la calitatea acestora deoarece de multe ori sunt low cost și există șanse ca problema să nu fie rezolvată.

Dacă în continuare ești nemulțumit, deși ai încercat toate cele de mai de sus, poți opta oricând pentru un router de înaltă putere precum HUAWEI ws5200.

Acesta livrează semnal pe două frecvențe (2,4 și 5G) și conectează în mod automat dispozitivele la cea mai rapidă frecvență, în funcție de locația aparatului care necesită acces rapid la Internet. Este prevăzut cu patru antene late care sunt amplasate la o anumită distanță una față de alta. Scopul acestei distanțe este de a livra mereu semnal puternic și fără interferențe.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top