Stiri

Care este tipul de mouse care ți se potrivește?

Înainte de a lua orice fel de decizie, trebuie să știi exact la ce vei folosi acel mouse. Pentru gaming, activitate de birou sau doar pentru a naviga pe Internet? Există categorii și subcategorii pentru fiecare dintre aceste situații, dar hai mai bine să le luăm structurat, pe rând.

Mouse pentru gaming

Trebuie menționat din start că prețul acestor periferice depășește uneori chiar și 100 euro iar achiziția lor trebuie făcută doar dacă persoana care îi cumpără este sigură că are nevoie de toate funcționalitățile din lista de specificații.

În principiu, mouse-ul pentru gaming se diferențiază prin o foarte mare acuratețe în coordonarea mână-cursor, numărul de butoane programabile și nu în ultimul rând forma acestuia. La nivel vizual, un mouse de gaming va fi mereu mai mare în raport cu un mouse convențional. Apoi, în funcție de producător, până și greutatea acestuia poate varia prin scoaterea sau adăugarea unor greutăți aflate în interiorul carcasei.

Principalul scop al unui mouse de gaming este să ofere un răspuns cât mai rapid și precis laptopului sau calculatorului, motiv pentru care se folosește adesea și un fir, așadar majoritatea produselor nu sunt wireless. Dacă se dorește un mouse de gaming fără fir (wireless) care să ofere aceleași performanțe precum unul cu fir, prețul va crește simțitor deoarece producătorii sunt nevoiți să folosească componente de înaltă calitate, destinate transferului rapid de informație

 Mouse pentru activitate de birou
Acest tipe de mouse este cel mai des întâlnit în companii sau instituții. Are un preț prietenos și în funcție de necesitățile utilizatorului, poate fi și wireless. Atenție însă, un mouse wireless ieftin va interfera cu celelalte obiecte care folosesc aceeași bandă și poate provoca frustrare în timp, sau chiar se poate ajunge la situația în care nu poate fi utilizat (spre exemplu dacă un vecin are periferice wireless care interferează de cealaltă parte a peretelui).

Un mouse pentru activitate de birou trebuie să aibă neapărat rotiță de scroll, deoarece aceasta va ajuta utilizatorul să deruleze zecile de pagini cu tabele sau alte informații.

Mouse pentru utilizare web (all around)

Un mouse corect, care le poate face pe toate, inclusiv ceva gaming, dar fără pretenții de ultra performer. Acest tip de mouse este ideal pentru a-l avea mereu la tine în momentele în care vrei să lucrezi dintr-o altă locație decât biroul sau locuința. Dar stai fără grijă, chiar și atunci când îl folosești acasă ori la birou este un companion în care poți avea mare încredere.

Pur și simplu este acel mouse care le poate face onorabil pe toate: editare foto-video, stat pe net, gaming, lucru cu tabele și fișiere text. Un alt avantaj pe are îl găsim la moușii tip all around este culoarea – de regulă neagră – care nu este lucioasă, scăpând astfel de veșnica problemă a amprentelor.

În cazul în care dorești un mouse polivalent care să le poată face pe toate, îți recomandăm acest mouse bluetooth de la Huawei.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top