Stiri

Topul știrilor din Iași, Joi 7 Decembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Preţul petrolului a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni, după ce informaţiile referitoare la o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină ale SUA au provocat îngrijorări pe piaţă cu privire la evoluţia cererii. (Digi24)

Povestea celui mai bun restaurant din România, care de trei ani domină piaţa din ţara noastră. Cine sunt oamenii din spatele acestuia şi cum au reuşit să îl aducă la acest nivel. În 2023, restaurantul The Artist din Bucureşti, fondat de Paul şi Mihaela Oppenkamp în urmă cu 11 ani, a primit pentru a treia oară consecutiv titlul Best Restaurant in Romania la World Culinary Awards. (businessmagazin.ro)

Analiză: Șantiere de peste 8 miliarde de euro, în derulare la nivel național. Harta investițiilor industriale în 2023: Care sunt județele cu cele mai ample proiecte? Evoluția este cu atât mai impresionantă cu cât vine după un 2022 puternic, în care volumul închirierilor din domeniu, spre exemplu, a depășit un record istoric, notază consultanții. “București (36%), Timișoara (26%), Brașov (12%) și Slatina (10%) concentrează cea mai mare parte a tranzacțiilor de leasing industrial și logistic (I&L) din România încheiate în 2023 în primele trei trimestre, consolidând o tendință anticipată de Colliers, și anume aceea că tranzacțiile din afara Capitalei le vor depăși pe cele din București, având în vedere că în trecut cea mai mare pondere (mult peste 50%) provenea de aici”, arată cea mai recentă analiză a Colliers. Ghiciți unde este Iașiul în acest top. Exact, nu există în acest top!(economedia.ro)

STIRI DIN IASI

Nou in Iași: Restaurant Caucaz. Vă invităm cu entuziasm la inaugurarea restaurantului Caucaz, aflat pe Bulevardul Carol I, nr. 26-28 (langa Institutul Francez), evenimentul va avea loc Vineri, 8 Decembrie, începând cu ora 17:00. Mâncare Georgiana precum Khachapuri, Khinkali, Satsivi, Lobio sau vinurile Saperavi acum și la Iași.

Hornbach va deschide un magazin și la Iași?

Vrei să te muți la Iași în 2018? Iată situația din teritoriu! Revenim cu editia 2024 la finalul anului. Sa vedem cate lucruri s-au schimbat din 2028 pana in prezent.

Femeile din Poliţia ieşeană, dublu ca procent faţă de media UE. Avantaj sau dezavantaj? Liderul Sidepol: “La bătaie vreau bărbat lângă mine”. Numărul femeilor care lucrează în structurile instituţiilor de forţă din Iaşi a crescut în ultimii ani. În Poliţie, colegii de sex masculin văd diferit acest lucru, mai ales că sunt multe activităţi care presupun folosirea forţei pentru a “clarifica” unele situaţii, de exemplu în cazurile patrulelor stradale, de ordine publică. În armată, lucrurile sunt şi mai complexe, deoarece este folosită forţa brută, unde femeile nu excelează. Ce spun angajaţii din armată şi cei din Poliţie despre aceste aspecte? (Ziarul de Iasi)

Proiectul întârziat “Oazele de verdeaţă” ale Iaşului: noi licitaţii. Când ne vom plimba prin cele cinci părculeţe de cartier?. Primăria a scos la licitaţie restul lucrărilor de executat în cazul unui proiect european cu întârzieri mari în implementare. Este vorba aşa-numitele „oaze de verdeaţă” – refacerea a cinci terenuri degradate şi transformarea acestora în spaţii verzi. (Ziarul de Iasi)

Parcul eolian al nemților de la VSB a ajuns în ultima fază de aprobare: lucrările ar putea începe anul viitor. Consiliul Județean (CJ) a emis avizul unic în cazul parcului eolian de la Erbiceni, o investiție propusă de grupul german VSB, un proiect anunțat în premieră de APIX.ro în primăvara anului 2021. După mai bine de doi ani, timp în care au fost obținute avizele necesare, lucrările la parc ar putea începe anul viitor. (apix.ro)

In acest weekend la Iasi va avea loc prima Conferință a Colegiului Dieteticienilor din România. În perioada 8-9 decembrie 2023, la Iași, va avea loc prima Conferință a Colegiului Dieteticienilor din România, un eveniment științific de marcă, la care și-au anunțat prezența peste 300 de dieteticieni, medici, psihologi și kinetoterapeuți din țară și din străinătate. (medicanet.ro)

Poza zilei

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top