Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 26 Iunie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI DIN IASI

Unde poți vedea în Iași meciurile de la EURO 2024. Toți iubitorii fotbalului sunt invitați să asiste la un meciurile Euro 2024. Campionatul European de Fotbal UEFA 2024 va fi cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal, organizată de UEFA. Evenimentul va fi organizat de Germania. Euro 2024 va începe pe 14 iunie 2024 și se va termina pe 14 iulie 2024. Ele vor fi transmise in Romania pe Pro TV.

➡️ Dacă vreți o minge oficială de joc EURO 2024, găsiți la eMAG, sau daca doriti tricoul cu maneca scurta oficial pentru suporteri echipa nationala a Romaniei, puteti gasi aici.

UniCredit Bank, sponsor principal la WTA 250 Iași Open. Turneul de tenis feminin WTA 250 Iași Open își consolidează poziția în peisajul sportiv românesc. Odată cu a treia ediție a competiției, UniCredit Bank a devenit sponsorul principal al întrecerii. Toți clienții UniCredit beneficiază de o reducere de 20% la achiziționarea biletelor pentru accesul la turneul WTA 250. Biletele pot fi achiziționate online.

Peste 7.000 de absolvenţi ai clasei a Vlll-a înscrişi la examenul de evaluare naţională nu s-au prezentat marţi la prima probă, cea de Limba şi literatura română, rata de participare fiind de 95,6%. Un elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. (News.ro)

Unde vor fi cele 9 ieșiri de pe A8 în județul Iași? Încheierea alegerilor a „înfundat” Autostrada Unirii: tot mai scumpă și mai amânată. Așa cum am mai relatat, cei 93,27 km ai A8 în Iași sunt împărțiți în 4 tronsoane: Moțca/DN2-Tg. Frumos/DN28B (31,5 km), Tg. Frumos-Lețcani/DN28 (28,65 km), Lețcani-DN24 (17,7 km), respectiv legătura DN 24-podul peste Prut de la Golăiești/Ungheni (15,5 km). Pe toată această distanță sunt revăzute 9 noduri rutiere, 14 tunele cu lungimi cuprinse între 120 și 1140 m, 48 de poduri și 49 de podețe, două viaducte, precum și facilitățile obișnuite – centre de întreținere, parcări etc. (Ziarul de Iasi)

Misterul de la fabrica spaniolă de injectoare din Iași: cinci ani consecutivi de pierderi uriașe, dar anul trecut a mărit numărul angajaților cu 65%. Firma din Iași a spaniolilor de la IMA 1 SL, producător de piese metalice pentru sectorul auto, a înregistrat al cincilea an consecutiv pe pierderi de milioane de euro cu fabrica de pe Calea Chișinăului. (Ziarul de Iasi)

Undă verde pentru un nou restaurant McDonald’s în Păcurari. Beneficiarul acestui proiect este International Connection SRL, companie care de mai mulți ani încearcă să dea o funcțiune clară amplasamentului. În 2018, firma cerea pe teren un preț de 1.000 euro/mp, după ce obținuse anterior aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea unui ansamblu mixt de locuințe colective și birouri în șase corpuri de clădire, cu un regim de înălțime variind între 3 și 14 etaje.

Ieșire asfaltată cu 2 benzi de la ERA spre Centură, prin spatele Carrrefour. Primăria Iași urmează să încheie două protocoale cu investitori privați care vor desfășura proiecte de interes public. Acestea includ investiții în infrastructură legate de viitorul complex de la ERA și un ansamblu imobiliar din Copou. Proiectele vor fi finanțate de investitori, dar infrastructura realizată va fi disponibilă pentru utilizarea publicului.

Cum va arăta sala de sport a UMF din Copou. Proiectul privind construirea de către UMF a unei săli de sport în Sărărie va fi supus aprobării consilierilor locali la finalul acestei săptămâni. Cu ocazia includerii proiectului pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local au fost făcute publice mai multe informații suplimentare, inclusiv randări ale obiectivului. (apix.ro)

Naționala României dispută miercuri, de la ora 19:00, contra Slovaciei, ultimul meci din grupele EURO 2024.

STIRI DIN TARA

Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma, miercuri, nominalizarea lui Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au anunţat, marţi, surse diplomatice. Ambasadorii statelor membre vor oficializa această numire în timpul unei reuniuni a Consiliului Atlanticului de Nord, forul de decizie politică al NATO. (Digi24)

Coaliția de guvernământ din Danemarca a ajuns la un acord pentru prima taxă de carbon din lume pentru agricultură, crescătorii de bovine urmând să plătească aproape 100 de euro/an, per vaca, pentru emisiile de gaze cu efect de seră produse de aceste animale. (FT)

Specialiștii în economie de la PSD și PNL lucrează cu diverse scenarii legate de taxele pe care le vom avea din 2025. Una dintre variantele luate în calcul este creșterea TVA cu 1, 2 sau 3 puncte procentuale (adică la 20% – 21% – 22%), dar nivelul este condiționat de modul în care vor funcționa e-Factura și e-TVA, conform unor surse politice. Tot acea variantă prevede majorarea impozitului pe venit de la 10% la 16%. În același timp, toate cheltuielile bugetare se doresc a fi înghețate pentru 2 ani. (Hotnews)

Peste 3.000 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti în minivacanţa de Rusalii, iar dintre acestea, 59 au fost reţinute pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, în creştere cu 33,9% faţă de anul precedent. (Digi24)

Filmul zilei: The Penguin vine la toamnă pe Max;

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top