Stiri

Trotineta, un mijloc de locomoție personal bun pentru copii și adulți

De la vârsta de doi până la trei ani, majoritatea copiilor pot folosi trotinete. Deoarece fiecare copil are niveluri diferite de dezvoltare în ceea ce privește capacitatea de învățare, abilitățile motorii de bază, părinții și bunicii ar trebuie să îi permită celui mic ca să exerseze cu trotineta la început pe o suprafață moale, cum ar fi pe iarbă. Chiar dacă mișcările vor fi un pic mai dificile, căderile nu vor fi periculoase precum acelea ce s-ar petrece pe ciment.

Ce mărime de trotinetă se potrivește copilului tău?

Dimensiunea corectă nu poate fi determinată așa, în general.

Pentru trotinetele pentru copii, alegerea se face personalizat,după înălțimea acestora.

În oferta magazinelor online există trotinete de dimensiuni diferite, ușor de manevrat. În prezent, paleta modelelor de trotinete de diverse mărci, în special în sectorul destinat copiilor, este extrem de mare.

Cât de repede merge o trotinetă?

O trotinetă obișnuită fără motor este un pic mai lentă decât o bicicletă clasică. Cele pentru copii nu sunt periculoase, deoarece nu prind viteze mari.

Dacă ne referim la categoria de trotinete pentru adulți, lucrurile se schimbă radical.

În special atunci când se conduce accelerat pe pante cu unghiuri mari de înclinare, utilizatorii pot simți fiorul vitezei. Trotinetele profesionale ating în prezent chiar și viteze uimitoare, ce pot merge până la 100 km/oră pe terenuri adecvate.

Pe unde poți merge cu o trotinetă pentru adulți?

Conform regulamentelor de circulație nu este permisă utilizarea căilor de ciclism pentru aceia ce folosesc trotinetele fără motor în deplasare. În schimb, pot să fie utilizate pe trotuar. Ceea ce pare a fi un dezavantaj creează, de fapt, flexibilitate, pentru că se poate merge în ritmul dorit, fără nicio grijă la trafic, plus că se pot ocoli ușor pietonii.

Mai mult decât atât, trotineta, ca și ghetele cu rotile, reprezintă un mijloc de deplasare personal ce poate fi folosit oriunde este interzis ciclismul. De exemplu, în zonele centrale pietonale.

În unele state, în cazul în care sunt transportate obiecte voluminoase care ar putea jena alți pietoni în itmpul mersului, este obligatorie utilizarea căii de rulare pentru circulație chiar și de userii de trotinete adulți.

Deoarece trotineta fără motor nu este considerat vehicul în adevăratul sens al cuvântului, reglementările privind iluminatul nu se aplică. Cu toate acestea, nu e rău să le folosiți dacă vreți să o folosiți pe ceață sau noaptea. E bine pentru siguranța dvs. În mod similar, trotinetele pentru adulți trebuie să fie folosite purtând un echipament de protecție potrivit, mai ales o cască specială.

De unde îți cumperi trotineta cea mai bună?

Oricine se gândește acum la cumpărarea unei trotinete clasice va găsi modele diverse online, în magazinele specializate în comercializarea de produse sportive pentru amatori și profesioniști.

Desigur, mulți dealeri de biciclete oferă și ei trotinete, unele dintre ele provenind de la fabricanți cu notorietate pe piața internațională de profil.

Beneficiile achiziționării de trotinete pentru copii și/sau adulți de pe internet sunt, prin urmare: o paletă uriașă de modele, uneori condiții gratuite de livrare și prețuri extrem de accesibile, în cele mai multe cazuri. În plus, aveți și posibilitatea de a alege modelul dorit după ce vă informați pe deplin despre cât este de bun, inclusiv citind anterior efectuării comenzii recenziile și comentariile celor ce l-au testat deja în urma cumpărării.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top