Stiri

Se ascute lupta pe nișa locală a trotinetelor electrice, al doilea jucator pe piata din Romania: Wolf-e

Un grup de 4 oameni de afaceri a înființat o firmă bucureșteană cu care își propune să intre în perioada următoare pe piața din Capitală a trotinetelor electrice, care să poată fi închiriate cu ajutorul unei aplicații de telefon mobil.

Cei patru antreprenori, conform datelor analizate de Profit.ro, sunt Ciprian Păltineanu (anterior Head of Large Corporate la Unicredit Bank Romania), Cosmin Rotaru (asociat și la Expert Sport Club SRL), Yoav Zingher (cetățean britanic, CEO și fondator al companniei KiWi Power) – fiecare cu câte 31,54% din acțiuni și Cosmin Ursu (implicat în proiectele Growell Educational și Your English SRL) – cu 5,38%, care au fondat firma Wolf-E Rides la finele anului trecut și au la acest moment aplicația în stadiu de beta testing, cu intenția de a o lansa curând. “Wolf-e a intrat în faza de fine-tuning și se pregătește să iasă din vizuină”, este mesajul companiei, susținând că are o flotă de 1.000 vehicule.

Test Drive: Trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter ES2

Este o nouă companie românească ce intră pe această nișă, după ce Iulian Pădurariu, director al Pony Car Sharing, a inițiat pregătirile pentru lansarea serviciului de închiriere de trotinete electrice prin firma Flow.

Lime va recruta în România, în această fază de început, până la 20 de angajați, conform datelor analizate de Profit.ro. Vehiculele electrice Lime sunt produse în China pe baza specificațiilor companiei americane, iar serviciul este deja disponibil în peste 70 de piețe din Statele Unite și Europa. Până în vara anului trecut, în 18 luni de la înființare, Lime a atras investiții de 467 de milioane de dolari, iar după parteneriatul semnat cu Uber valoarea startup-ului a urcat la 1,1 miliarde dolari. La acest moment, după alte runde de finanțare, valoarea companiei este estimată ca depășind 10 miliarde de dolari.

Acordul prevede ca Lime să fie promovată în aplicația Uber, iar logo-ul Uber să fie lipit pe trotinetele și scuterele Lime. Nu este prima oară când Uber procedează astfel. Aceeași cale a fost urmată și cu compania de biciclete electrice Jump Bikes, pe care, în cele din urmă, Uber a achiziționat-o cu peste 100 de milioane de dolari.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/must-read/se-ascute-lupta-pe-nisa-locala-a-trotinetelor-electrice-un-grup-de-antreprenori-cu-un-fost-manager-unicredit-romania-se-pregateste-sa-intre-pe-piata-18975757

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top