After Party Review

Cum a fost la concertul “15 ani de Bere Gratis” de la Teatrul National Iasi din 28 octombrie

Luni, 28 octombrie 2013 in sala mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri” din Iasi a avut loc un concert aniversar de 15 ani a trupei Bere Gratis, pe langa muzica live si buna dispozitie, evenimentul a fost si unul de constientizare si acceptare a autismului sub denumirea „Strazi Albastre”. Din programul artistic au mai facut parte si proiectii de fotografii ale lui Ionel Onofras si potisme sustinute de Otilia Dupu, evenimentul fiind prezentat de catre Adrian Paduraru.

In judetul Iasi exista un numar de 300 de copii cu autism diagnosticati, incadrati intr-un grad de handicap, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Autismul este o tulburare neuro-biologica, ce afecteaza pe termen lung si global viata persoanei diagnosticate. Tulburarea de spectru autist este caracterizata printr-o triada a deficientelor in urmatoarele domenii: gandire si comportament, limbaj si comunicare, relatii sociale. Aceasta tulburare se prezinta sub diferite forme si grade de severitate asociate cu alte dizabilitati precum intarziere mintalp, epilepsie, deficiente senzoriale, etc.

Trupa lanseaza noul album „In fata ta” pentru ieseni si marcheaza 15 ani de Bere Gratis ce a fost infiintata in 1998 de Mihai „Mita” Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) si Marius Dobre (chitara), trei baieti ce cantau la acea vreme in formatia „Ghost”. Impreuna cu Mihai „Magga” Suciu (tobe) si Marius Mirea (bass) au pus bazele unei noi formatii pe care au numit-o Bere Gratis.

La Teatrul National ieseni de toate varstele si categoriile sociale au cantat si aplaudat fiecare piesa a celor de la Bere Gratis, precum “Poveste de oras”, “La tine as vrea sa vin”, “Mie imi pasa de ingerii mei”, “Strazi albastre”, “Ce n-a vazut Parisul”, “Doua inimi” dar si ultimul hit in premiera pentru Iasi “O lume nebuna”, piesa ce contine si amprenta lui Zao.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top