Stiri

La finalul lunii februarie se deschide circulatiei stradela care face legatura dintre str. Palat si pod Cantemir

Până la sfârşitul acestei luni (februarie 2015) va fi deschisă circulaţiei stradela care face legătura dintre str. Palat şi pod Cantemir. Reglementările de trafic vor fi stabilite după o analiză cu Poliţia Rutieră. Cel mai probabil, noua arteră va fi rezervată sensului dinspre Centru spre Cantemir, intersecţia cu strada Palat urmând a fi semaforizată. Stradela Sf. Andrei este destinată fluidizării traficului prin descongestionarea intersecţiei din Podu Roş, asigurându-se o legătură directă cu podul Cantemir pentru circulaţia spre bd. Nicolae Iorga.

Pe C.A. Rosetti
Comisia de circulaţie organizată la nivelul municipalităţii a avizat în această perioadă mai multe modificări ale traficului, în funcţie de şantierele deschise pe carosabil sau de propunerile ce privesc transportul public. Lucrările Apa Vital de înlocuire a unor conducte pe bd. C.A. Rosetti impun modificări de circulaţie. Mai precis, va fi blocat un sens de mers, iar traficul auto se va desfăşura pe reglementările semafoarelor de şantier, care permit folosirea benzilor circulabile când pe un sens când pe celălalt. Semaforizarea temporară va fi montată doar la capetele zonei aflate în lucru. Apa Vital are deschis un alt şantier pe bd. Tudor Vladimirescu, dar care nu va afecta circulaţia rutieră în zonă.

În Piaţa Unirii
De asemenea, tot din cauza unor lucrări, va fi blocat pe timp de noapte accesul pe strada Sf. Lazăr. „Vor fi două întreruperi de circulaţie pe timpul nopţii în dreptul şantierului de pe Sf. Lazăr motivate de instalarea a două macarale, în data de 22 se va lucra pe timp de noapte, în intervalul 22.00 – 5.00, şi pe data de 28 se va lucra pe strada Uranus, cea din spatele şantierului”, a detaliat viceprimarul Mihai Chirica. Comisia de circulaţie a avizat şi realizarea de refugii de tramvai în staţia de tramvai din Piaţa Unirii. La propunerea mai multor cetăţeni, vor fi prelungite trotuarele pentru a se crea o platformă pentru urcarea în mijlocul de transport, diferenţa actuală dintre carosabil şi treapta tramvaiului punând dificultăţi persoanelor în vârstă. Peroanele vor fi realizate pe ambele sensuri de mers în dreptul staţiilor şi va fi permis în continuare accesul auto al riveranilor.

Sursa: Primaria Municipiului Iasi

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top