Diverse

Simone Tempestini a câștigat al treilea titlu de campion național cu ajutorul carburantului de performanță pe care orice român îl poate folosi

Simone Tempestini a câștigat al treilea titlu de campion național cu ajutorul carburantului de performanță pe care orice român îl poate folosi.

  • Campionul absolut al României la raliuri și-a confirmat titlul cu o etapă înainte de încheierea sezonului folosind carburantul care a fost supus unui experiment al profesorilor Universității Tehnice din Cluj Napoca.
  • Profesorii au conceput un test unic de măsurare a performanței benzinelor și rolul lor în prelungirea vieții motorului, prin măsurarea depunerilor de sedimente.
  • Rezultatele sunt prezentate în cadrul Caravanei OMV MaxxMotion 100plus chiar de către piloți ai Napoca Rally Academy, între 10 și 11 septembrie, în stația OMV Bucium.
  • „Performanțele mașinii mele de competiție depind semnificativ de funcționarea optimă a motorului,” spune campionul național la raliuri.

Rezultatele experimentului care evaluează impactul benzinelor asupra motorului confirmă faptul că benzina aditivată reduce cu 93% cantitatea de sedimente depuse pe supapele de admisie și pe pistoanele motoarelor, comparativ cu utilizarea altor benzine neaditivate. În cazul unei utilizări mixte (benzină neaditivată și, ocazional, benzină de performanță OMV MaxxMotion 100plus), depunerile se reduc cu 52%. Toate aceste date, dar și alte informații sunt prezentate într-un mod interactiv în cadrul Caravanei OMV MaxxMotion 100plus, de către piloți ai Napoca Rally Academy și specialiști OMV.

Pentru că este important ca șoferii să descopere cum își pot proteja mașinile pe termen lung, caravana OMV MaxxMotion 100 plus și-a început călătoria prin țară. Super camionul a sosit în această sâmbătă la Cotnari Rally Iași Centenar, acolo unde zeci de pasionați de motor-sport au descoperit secretul longevității motorului mașinii.

„Motorul este inima unei mașini, iar ca pilot știu ce influență are starea motorului asupra sănătății generale a mașinii. Performanțele mașinii mele de competiție depind semnificativ de funcționarea optimă a motorului, tocmai de aceea eu am ales carburantul aditivat OMV MaxxMotion 100 plus pentru mașina mea. Rezultatele nu doar că se văd imediat, ci au efecte pe termen lung. Drept dovadă, anul acesta am reusit să câștig încă o dată titlul de campion național. Pentru că dacă vrei să faci performanță, ai nevoie de parteneri de încredere”, a declarat Simone Tempestini, pilot Napoca Rally Academy.De ce trebuie vizitată caravana?
Aici, șoferii vor putea afla detalii despre viața motorului lor chiar de la specialilștii OMV care le vor arăta cum carburantul viitorului – OMV MaxxMotion 100 plus – protejează motorul mașinii. O echipă formată din piloți ai Napoca Rally Academy și specialiști OMV le vor oferi informații despre experimentul în cadrul căruia echipa Universității Tehnice din Cluj a analizat calitatea arderilor interne ale motorului. „În cadrul cercetării, am testat performanțele carburanților măsurând depunerile din motor pe trei cicluri diferite. Primul ciclu fost alimentat cu benzină neaditivată, cel de-al doilea a fost alimentat alternativ cu benzină neaditivată și, ocazional, cu benzină de performanță OMV MaxxMotion 100plus, iar cel de al treilea a fost alimentat exclusiv cu benzina de performanță OMV MaxxMotion 100plus. Motoarele respective au fost supuse unui efort echivalent cu parcurgerea a 3.000 de kilometri, cu condiții variate de trafic, atât urban cât și în afara orașului, conforme cu distanța medie parcursă de un șofer român în anotimpul estival. Rezultatele finale au arătat că motorul alimentat doar cu benzina de performanță OMV MaxxMotion 100plus a redus cu 93% depunerile de pe supapele de admisie, comparativ cu alte benzine neaditivate”, a declarat Bogdan Varga, Profesor PhD. Habil. Eng., Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj Napoca. 

Potrivit cercetătorilor clujeni, „depunerile de carbon pe supapele de admisie se dezvoltă în cazul unor arderi incomplete, care sunt provocate de carburantul neaditivat. În plus, din cauza acestora, raportul de admisie dintre aer și carburant în motor se poate deteriora, ceea ce poate conduce la scăderea performanțelor mașinii. Tocmai de aceea, carburantul OMV MaxxMotion 100plus are o eficiență crescută și asigură funcționarea optimă a motorului, demonstrând astfel o contribuție importantă la prelungirea duratei de viață a motorului.” 
 
În cadrul Caravanei OMV MaxxMotion 100 plus, șoferii vor putea vedea şi interacţiona cu părțile afectate ale motoarelor, vor putea urmări prezentarea experimentului și vor putea trăi o experienţă virtual reality. De asemenea, vor avea ocazia să își testeze cunoștințele proaspăt căpătate cu ajutorul unei aplicații dedicate, pentru șansa de a câștiga premii instant.

„Experimentul realizat de profesorii de la Universitatea Tehnică din Cluj este unul complex și oferă informații extrem de interesante despre motorul mașinii. Tocmai de aceea ne-am gândit la o modalitate interactivă de prezentare, astfel încât să transformăm o simplă vizită la benzinărie într-o experiență inedită, care le va arăta cum să își protejeze mașina, pe termen lung”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top