Stiri

Ai o mică afacere în domeniul construcțiilor? Iată care sunt cele mai la modă materiale pentru garduri în 2022

Dacă activezi în domeniul construcțiilor ca un antreprenor la început de drum, ca asociat la o firmă de construcții sau ca un simplu angajat la o astfel de firmă, ar fi indicat să știi care sunt noile trenduri din punct de vedere al materialelor de construcție, a culorilor și a metodelor inovative de a realiza anumite lucrări. 

Iată câteva materiale în trend cu care te poți juca atunci când ai de realizat gardurile ce înconjoară proprietățile la care lucrezi: 

În primul rând, ar trebui să fii conștient de faptul că gardul care înconjoară o proprietate este, de multe ori,  considerat o parte integrantă a gospodăriei. El trebuie să fie inclus în proiect și să rezoneze coerent cu designul clădirii înconjurate. Mulți arhitecți consideră gardul o parte extrem de importantă din punct de vedere estetic al proiectului unei case și, dacă îți dorești să lucrezi la o firmă de construcții care să se afle în pas cu moda arhitecturală a vremurilor noastre, este bine să știi care sunt principalele tipuri de materiale folosite pentru realizarea gardurilor în 2022.

  • Piatră

Gardurile din piatră au revenit în trend odată cu anul 2022. Acestea sunt, de fapt, garduri formate din plasă bordurată sau gabioane umplute cu piatră de diferite culori, texturi și mărimi. Cele mai des folosite tipuri de piatră pentru umplerea acestor garduri sunt piatra albă, cea gri și piatra albastru cenușie. Cea mai de efect este, evident, cea albastră. Dacă dorești să optezi în viitoarele tale proiecte pentru un astfel de material de realizat garduri, găsești piatră pentru gard albastră pe Rotanis.ro.

  • Cărămidă

O dată cu revenirea în trend a caselor vintage cu curți elegante împodobite cu mese, scaune și balansoare din fier forjat, cărămida a redevenit un material extrem de utilizat în executarea gardurilor ce înconjoară viitoarele gospodării. În general, se recomandă utilizarea acestui tip de material pentru curțile care au verdeață multă și copaci fructiferi, cărămida fiind un material care se asortează perfect cu curți verzi. Simplitatea și eleganța gardului de cărămidă îi poate transpune în timpuri vechi pe noii proprietari. 

  • Fier forjat

Un alt material clasic care a revenit în trend este fierul forjat. Precum cărămida, acesta este un material ce deservește gardurile elegante și pline de personalitate ale anului 2022. Acest material este extrem de ușor de reparat și are o durabilitate extrem de mare în timp.

  • Beton

Gardurile de beton, acum ceva timp, folosite cu precădere în zone industriale, au ajuns, se pare, să fie extrem de căutate de către proprietarii care doresc să-și amenajeze locuința într-un stil industrial. În 2022, casele și vilele se doresc a da senzația de fabrici și depozite și acest aspect este extrem de bine reprezentat de către gardul din beton. 

Așadar, dacă ai o mică afacere în domeniul construcțiilor sau ești asociat într-o firmă de construcții, este bine să fii la curent atât cu principalele inovații în domeniul construcțiilor de case, cât și în domeniul ridicării de garduri, deoarece cele două active ale unei gospodării trebuie să fie în strânsă legătură atât ca funcționalitate, cât și ca aspect. 

sursa foto: unsplash.com.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top