Stiri

Amenajarea băii: trucuri de care să ții cont pentru a crea o cameră relaxantă

Un studiu suedez, realizat în 2006, a arătat că sistemul de iluminat în concordanță cu nuanțele în care sunt vopsiți pereții unei camere influențează starea de spirit a oamenilor. Baia este locul în care petreci câteva minute dimineața, pentru a te pregăti de o nouă zi de lucru, dar și spațiul în care te poți relaxa după multe ore stresante la birou. De aceea, amenajarea acestei camere, ținând cont de preferințele cromatice și de obiectele care pot însufleți un astfel de spațiu, nu trebuie ignorată.

Sunt câteva metode simple și care se pot încadra în bugetul oricărei familii de a amenaja o baie. Și ce este cel mai important de știut este că poți decora baia într-un mod extravagant, înlocuind elementele esențiale, dar și într-un stil minimalist, fără să faci foarte mari schimbări structurale – în cazul în care locuiești în chirie și proprietarul nu îți permite să faci multe modificări.

Iată câteva detalii de care să ții cont dacă te hotărăști să dai o nouă față băii tale.

Alege simplitatea

Un ambient neutru este cea mai bună alegere când ești în pană de inspirație. În plus, simplitatea a fost mereu la modă. Amenajarea băii cu finisaje tip ciment este unul dintre cele mai plăcute moduri de a aduce modernul în locuință.

O idee ar fi să alegi lavoare și blaturi turnate din ciment, lucrate de producători în conformitate cu preferințele clienților. Majoritatea obiectelor sanitare se pot face pe comandă, respectând cerințele de dimensiune și formă furnizate de clienți.

Pe de altă parte, placarea pereților și a pardoselii cu faianță și gresie cu aspect de beton este o altă idee de amenajare a unei băi într-un stil sobru, dar elegant.

Îmbunătățește aspectul pereților

Culorile deschise vor face ca o baie mică să pară mare. Nuanțele închise ori vibrante conferă un aer misterios unei încăperi. În funcție de preferințe, poți alege culoarea care să te relaxeze atunci când intri în baie. În plus, în prezent, nu mai e nevoie să alegi vopsea lucioasă pentru a combate igrasia, deoarece sunt disponibile produse mate care reacționează bine la umiditate și împiedică formarea mucegaiului.

Schimbă corpurile de iluminat

Înlocuirea corpurilor de iluminat ponosite cu unele noi, cu aspect modern sau vintage, poate schimba designul unei încăperi. Pentru că tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, există o varietate de corpuri de iluminat care pot fi folosite pentru a schimba aspectul băii. De la forma și nuanța corpului de iluminat până la eficiența energetică și temperatura luminii, fiecare detaliu contează și poate transforma total ambientul.

Amplasează mai multe spații de depozitare

Ordinea contribuie întotdeauna la crearea unui spațiu relaxant. Dacă ai o baie mică, ia în considerare îmbunătățirea spațiului de stocare. Rafturi și coșuri montate pe perete, dulapuri cu etajere multiple, umerașe – acestea sunt doar câteva dintre obiectele pe care ar trebui să le adaugi pe lista de cumpărături dacă îți dorești să creezi mai multe spații de depozitare în baie.

Folosește-te de accesorii

Nu este un secret faptul că accesoriile pot schimba aspectul unei camere. Florile, prosoapele colorate, suporturile handmade pentru produsele de igienă, precum și perdeaua (de duș sau de la fereastră) pot aduce un plus de culoare băii și astfel vei reuși să schimbi designul fără să faci modificări mari.

Cu puțină imaginație și un plan bine stabilit, care să includă materialele pe care vrei să le folosești și bugetul disponibil pentru investiție, poți schimba într-un mod inedit aspectul băii, creând astfel o cameră în care să te poți relaxa după o zi obositoare.

Sursă foto: LEKSTOCK 3D/ Shutterstock

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top