Auto - Moto

BMW X7

BMW a publicat primele imagini si detalii oficiale referitoare la noul model X7. Cel mai mare SUV din gama constructorului german va fi disponibil începand cu luna martie si este oferit standard intr-o configuratie cu 7 locuri. Puteti vedea si noul BMW Seria 3 2019 aici.

BMW X7 va fi disponibil din luna martie a annului viitor si se va produce in fabrica din Spartanburg, Carolina de Sud, SUA.

● BMW X7 are o lungime de 5.151 de mm, latimea ajunge la 2.000 mm, iar inaltimea anuntata de BMW este de 1.805 mm. Ampatamentul SUV-ului masoara 3.105 mm, valoare care se traduce prin spatiu suficient pentru toti cei 7 pasageri.

● BMW introduce o serie de linii speciale pentru noul X7. Design Pure Excellence ofera o grila cu elemente din aluminiu, o serie de accesorii cromate si jante de 21 inch. Pachetul de exterior M Sport integreaza prize de aer generoase, jante de tip M de 21 inch si spoilere fata si spate cu design redesenat.

● BMW X7 ofera standard un volan sport imbracat in piele. Instrumentarul digital de bord integreaza un display de 12.3 inch, iar informatiile pot fi proiectate in campul vizual si cu ajutorul unui head-up display. Ecranul sistemului de infotainment masoara 12.3 inch si poate fi controlat si cu ajutorul clasicului iDrive Controller. Comenzile de pe ecranul central tactil pot fi controlate si prin gesturi sau vocal, cu ajutorul noului asistent BMW.

● Selectorul de viteze, butonul pentru pornire/oprirea motorului si butoanele care fac parte din pachetul Driving Experience Control sunt grupate in zona centrala a tunelului median. Tot aici, clientii vor gasi butoanele care controleaza suspensia pneumatica si modurile dedicate iesirilor pe teren accidentat (optional). BMW spune ca unele elemente de control pot fi fabricate din sticla.

● Noul X7 este oferit standard cu o configuratie cu 7 locuri. Al treilea rand de scaune ofera suficient spatiu pentru adulti. Mai mult, producatorul german spune ca a extins plafonul din sticla. Cei care calatoresc pe ultimele locuri vor beneficia de suporturi pentru pahare si cotiere. Pentru randul din mijloc, BMW ofera si scaune individuale in locul banchetei standard. Indiferent de solutia aleasa, al doilea rand de scaune se culiseaza pe o distanta de 14.5 centimetri.

● BMW X7 are un portbagajul cu o capacitate de 326 de litri, valoare masurata atunci cand toate cele 7 locuri sunt utilizate. Prin rabatarea ultimului rand de scaune, volumul creste pana la 750 de litri. Volumul maxim ajunge la 2.120 de litri si se obtine si prin rabatarea celui de-al doilea rand de scaune.

● BMW X7 dispune de un sistem de climatizare cu patru zone, iar optional clientii pot alege si versiunea cu cinci zone. Aceasta dispune de un panou separat de comanda pentru al treilea rand de scaune.

● In versiunea de baza, BMW X7 este disponibil cu un sistem audio cu 10 incinte, dar clientii au la dispozitie si un sistem audio de la Harman Kardon sau de Bowers & Wilkins.

● Pachetul de interior M Sport propune un volan sport, tapiterie M si alte accesorii. Asa cum era de asteptat, nemtii propun si un catalog generos de optionale semnat de divizia BMW Individual.

● Gama de motorizări propusa de BMW se adreseaza atat fanilor motoarelor pe benzina, cat si celor care iubesc diesel-ul.

● Pentru moment, BMW vine doar cu o motorizare pe benzina disponibila in Europa. Vorbim despre BMW X7 xDrive40i. Motorul de 3.0 litri cu 6 cilindri produce 340 CP la 5.500 rpm si 450 Nm intre 1.500 si 5.200 rpm. Cuplat la o cutie automata cu 8 trepte, X7 xDrive40i accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6.1 secunde, in timp ce viteza maxima este de 245 km/h.

● In afara Europei, BMW ofera si varianta X7 xDrive50i. Motorul V8 de 4.4 litri produce 462 CP si un cuplu de 650 Nm, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in doar 5.4 secunde.

● Cei care aleg un motor diesel au la dispozitie versiunea X7 xDrive30d sau varianta X7 M50d. Versiunea de baza in gama diesel integreaza un motor de 3.0 litri cu 6 cilindri care ofera 265 CP la 4.000 rpm si un cuplu de 620 Nm intre 2.000 si 2.500 rpm. si face de la 0-100 km/h in 7 secunde. Consumul mediu mixt anuntat pentru varianta X7 xDrive30d este de 6.5-6.7 litri la 100 de km.

BMW X7 M50d este echipat tot cu un motor diesel de 3.0 litri cu 6 cilindri. Puterea totala oferita este de 400 CP la 4.400 rpm, iar cuplul motor ajunge la cuplul de 760 Nm. Cuplat la o cutie automata cu 8 rapoarte, X7 M50d accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 5.4 secunde. Viteza maxima fiind de 250 km/h.

● Tot standard, BMW ofera pe X7 si suspensia pneumatica. Garda la sol masoară 221 de mm, unghiul de atac are 25 de grade, iar cel de degajare masoara 22.2 grade. Adancimea maxima a vadului pe care BMW X7 il poate traversa este de 500 de mm. BMW ofera si un pachet dedicat iesirilor in teren accidentat. Acesta este disponibil pe toate versiunile, cu o singura exceptie: X7 M50d. Kit-ul dedicat de off-road integrează protectii suplimentare si dispune de patru moduri: xSnow, xSand, xGravel si xRocks.

● Pachetul de siguranta mai include urmatoarele: Crossing traffic warning, Priority warning, Wrong-way warning si Emergency Stop Assistant (indisponibil in Europa). Manevrele de parcare vor deveni si mai usoare atunci cand clientii opteaza pentru sistemul Parking Assistant Plus cu Reversing Assistant.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Dacia prezinta primele imagini cu Sandero 2019 – Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top