Business

Branding: cum să transformi consumatorii în adepți ai brandului tău?

acele servicii branding

Primul pas către succes este o idee de afaceri. Numai că ulterior începe lucrarea reală – construirea unui brand. Branding-ul este ADN-ul companiei. Este pentru a informa clienții cine ești. Este să arăți ce oferi tu, ce se poate aștepta de la tine, explică de ce ar trebui să coopereze cu tine și determină o decizie de cumpărare specifică.

Produs. MarcăBranding.

Orice poate fi un produs. Tot ce poate fi oferit pieței pentru a satisface nevoile. Acestea pot fi bunuri fizice, servicii, experiențe, evenimente, locuri, proprietăți, precum și informații și idei. Multe produse arată la fel la prima vedere. Exemplu? Apă. Este întotdeauna fluidă și transparentă. Deci, cum pot diferitele companii să vândă același produs? Cu toate acestea, reușesc totuși să-i convingă pe oameni să cumpere în mod specific pe cel pe care îl oferă, mai degrabă decât pe cel competitiv? Răspunsul este: crearea unui brand.

„Un brand este un nume, termen, design, simbol sau orice altă caracteristică. Identifică bunul sau serviciul unui furnizor spre deosebire de bunurile sau serviciile altor furnizori ”(American Marketing Association). Un brand nu este doar un semn al bunurilor, ci un produs în sine. Acesta este cel mai valoros activ al companiei. În timp ce produsul poate fi copiat de alți jucători de pe piață, marca va fi întotdeauna unică. Mărcile trăiesc în gândurile oamenilor. Ele trăiesc în mintea tuturor celor care își experimentează prezența: angajați, investitori, mass-media și – cel mai important – clienți. Un brand este mai mult decât un nume, un termen, un design sau un simbol – este sentimentul pe care îl evocă chiar gândul unui produs, serviciu sau companie.

Brand-ul tău este o colecție de emoții și idei. Colecții care sunt construite în jurul companiei și comunicate clienților printr-o serie de indicii vizuale și verbale. Este orice acțiune întreprinsă pentru a-i modela percepția. Branding-ul, unul dintre cei mai importanți factori ai succesului unei companii, este o promisiune făcută clienților.

Este arta seducției, în care inteligența, farmecul, instinctul și intuiția sunt, de asemenea, importante, alături de toate acele servicii branding, tehnici și metode de marketing posibile .

Creierul uman cu greu vede diferența dintre percepție și realitate. Aici stă adevărata putere a brandingului. Dacă  poate modela percepția și consideră percepția ca fiind reală, atunci brandingul are puterea de a modela realitatea. S-a dovedit științific că opiniile și percepțiile clienților, chiar și cele inconștiente, se traduc în comportament specific. Utilizarea eficientă a capacității de a crea realitate în rândul clienților înseamnă un impact real asupra comportamentului lor de cumpărare.

Clienții se asociază cu mărcile nu numai pentru produse fizice sau servicii furnizate de companii. O fac și din cauza emoțiilor pe care le simt când se gândesc la companie. Emoții pe care branding-ul le poate crea. Întreabă-te: ce spun și ce cred oamenii despre afacerea ta? Ce emoții evocă în ele? Acesta este brandul tău și ai ocazia să-i modelezi valoarea. Nu lăsa nimic la voia întâmplării!

Aboneaza-te la newsletterul orasului Iasi / Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top