Stiri

Cafeaua și multiplele ei întrebuințări

Cafea proaspat prajita Contego

Cafeaua nu este perfectă doar pentru că modificată, de exemplu cu ajutorul espresoare cafea, poate fi o băutură gustoase, ci ea și-a câștigat renumele și prin multiplele beneficii pe care le are asura corpului și asupra sănătății.

Efectele și întrebuițările ei multiple mă determină să vorbesc astăzi despre cafea în dublu sens. În primul rând, ca o băutură, gustoasă, cremoasă și savuroase, iar pe de altă parte, ca un ingredient, un produs sau un aliment care ajută organismul pentru o mai bună funcționare. Și dacă tot am ajuns aici, să nu uităm că aceasta se regăsește în tot mai multe produse cosmetice.

Multe persoane o văd doar ca pe o băutură caldă sau răcoritoare, în cazul în care se adaugă gheață, o băutură fără de care nu se poate începe dimineața sau nu se poate fuma țigara. Da, noroc cu espresoare cafea care fac toată treaba.

Ceea ce ne interesează pe noi, însă, sunt efectele și beneficiile pe care le are atât consumul de cafea, cât și cafeaua în sine, utilizată în compoziția altor produse sau ca și produs brut.

Ești curios să vezi care sunt cele mai recunoscute beneficii ale cafelei?

Preparată într-un ibric sau cu ajutorul unor espresoare cafea profesionale, consumtă cam de două ori pe zi, cafeaua poate reduce stările de anxietate. Acest lucru se datorează fie cofeinei pe care o are în structura sa, fie simplului fapt că vedem momentul în care luăm pauză pentru cafea ca fiind un moment relaxant. Deci, s-ar putea ca anxietatea, în esență, și toate stările să țină doar de asocierile pe care le faci în viața reală.

Mai mult decât atât, trebuie să recunoaștem că devenim mult mai fericiți și energici după ce consumăm o cană de cafea. Nu este valabil în cazul tuturor, dar studiile arată că majoritatea persoanelor care consumă zilnic cafea, sunt mult mai energice și mai fericite.

Boabele de cafea, în acest sens, nu sunt doar o simplă sursă de energie, ci și  sursă de compuși puternici, care au proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că luptă împotriva radicalilor liberi și previn, în același timp, deteriorarea prematură a celulelor.

Când vine, de altfel, vorba despre antioxidanți și nutrienți esențiali, cafeaua este cea care se clasează în capul listei.

Șiiii, îți mai amintești că spuneam anterior despre efectele cafelei asupra organismului și tenului? Ei bine, în acest sens, există o mulțime de beneficii pe care le-aș putea aminti. O să mă rezum, în schimb, la faptul că printre beneficiile cafelei se numără faptul că aceasta:

  • Poate estompa cearcănele din jurul ochilor
  • Poate proteja pielea, ferind-o de razele UV
  • Poate intensifica circulația sângelui
  • Poate reduce îmbătrânirea prematură a pielii, crescând nivelul de colagen

Acestea fiind spuse, fie că preferi să o consumi ca rezultat al unor espresoare cafea profesionale, fie că optezi pentru ea în produsele cosmetice, cafeaua este un ingredient benefic care nu ar trebui să-ți scape din vizor!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top