Business

Intretinere teren sportiv pentru meciuri si antrenamente impecabile

intretinere teren sportiv

Ca regula generala, terenurile moderne cu gazon artificial si gazon natural trebuie ingrijite, astfel incat sa isi pastreze caracteristicile optime de joc. In acest caz, ai nevoie de servicii de intretinere teren sportiv pentru protectie impotriva deteriorarilor, pe intreaga durata de viata a gazonului. O atentie deosebita trebuie acordata zonelor de stres. Cluburile interesate pot solicita servicii de intretinere teren sportiv si de asemenea, pot obtine sfaturi competente cu privire la mentinerea terenului sportiv.

Intretinere teren sportiv natural

Secretul succesului unui gazon natural bun pe stadion, este amestecul de seminte de gazon. Se compune in principal din iarba de lunca si raigrass peren. Astfel, se asigura un gazon natural stabil care poate rezista la un atac dur. Raigrass-ul este foarte regenerativ si permite umplerea golurilor, crescand din nou rapid. Exista multe varietati de gazon pentru un teren sportiv, care au fost special create pentru a satisface cerintele terenului sportiv. Gazonul pentru un teren sportiv nu creste la fel de repede si nu devine la fel de inalt ca tipurile de iarba furajera care sunt concepute pentru productia de biomasa ridicata. Gazonul pentru terenul sportiv, se ramifica mult mai bine si este mult mai dens.

Pentru ca terenul de fotbal sa fie functional, sunt necesare servicii de intretinere teren sportiv. Acestea includ tratamente de ingrijire de primavara, de vara de toamna si de iarna. Gazonul pentru un teren sportiv trebuie sa reziste la sarcini foarte mari. Un covor verde dens nu numai ca tolereaza un meci de fotbal, dar lasa si putine sanse pentru muschi si buruieni, daca terenul este ingrijit de o firma de servicii de intretinere teren sportiv specializata. Gazonul pentru terenul sportiv este un produs de marca, si nu un amestec necertificat de ierburi furajere ieftine, cu crestere rapida, care nu pot forma un gazon dens.

Intretinere teren sportiv – Dungi de marcaj

Dungile nu sunt doar foarte decorative, ci au si o utilizare practica. Ajuta arbitrii asistenti sa recunoasca mai bine pozitiile de ofsaid. Modelele de fantezie erau permise in trecut, iar astazi, FIFA are reglementari obligatorii pentru modelul de gazon de cativa ani. Firma de servicii de intretinere teren sportiv tunde gazonul inainte de joc cu o masina de tuns cu role, speciala. Rola indoaie firele de iarba in directii opuse, in functie de directia de deplasare a masinii de tuns iarba. Diferitele reflexii ale luminii creeaza diferite nuante de verde. Deoarece tunderea indeparteaza si marcajele, acestea trebuie reinnoite dupa fiecare tundere a gazonului.

Gazonul unui stadion este fertilizat de pana la sase ori pe an. Imediat ce se termina iarna, se aplica un ingrasamant de pornire, care isi elibereaza imediat substantele nutritive. Urmeaza patru aplicari de ingrasaminte pe termen lung la intervale de aproximativ doua luni si, la sfarsitul anului, gazonul este din nou fertilizat cu un ingrasamant de toamna bogat in potasiu. Potasiul nutritiv stabilizeaza peretii celulari si face iarba rezistenta la daunele provocate de iarna.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top