Stiri

Din ce în ce mai multe garduri electrice în Romania. De ce?

Din ce in ce mai multi romani aleg sa isi imprejmuiasca proprietatile cu garduri electrice. Decizia pare a fi una cel putin ciudata, in conditiile in care un gard electric pare a fi o solutie periculoasa pentru toti cei care ajung in preajma lor. De fapt, nu este chiar atat de periculoasa. Un gard electric este destinat animalelor si reuseste sa se dovedeasca extrem de eficient in mentinerea animalelor intr-un anumit perimetru si protectia lor de diverse elemente periculoase din exterior.

Cei care opteaza pentru garduri electrice nu o fac doar pentru eficienta pe care o ofera ci si din alte motive:

  • Este o solutie foarte ieftina de ingradire. Costul poate sa fie decisiv in decizia de achizitie a unui produs, iar gardul electric este, fara doar si poate, o varianta ieftina.
  • Este extrem de usor de montat. Un alt mare avantaj este dat de faptul ca poate sa fie montat cu usurinta. Fata de un gard conventional se monteaza in doar cateva ore si poate sa acopere un perimetru urias.
  • Este usor de demontat. Nu doar montatul este usor, ci si demontatul. Pentru cei care isi muta animalele de pe o pasune pe alta este o solutie mai mult decat atractiva, deoarece le pot tine in siguranta fara a le pazi zi si noapte.
  • Poate sa fie alimentat cu ajutorul unui generator. Nu trebuie sa fie montat langa o sursa de curent electric. Poate sa fie montat si utilizat cu un simplu generator de curent care functioneaza cu benzina sau cu motorina.

Ce trebuie avut in vedere la instalarea unui gard electric?

Pe cat de simplu este de instalat, pe atat este de important sa se acorde foarte mare atentie sigurantei. Gardul electric trebuie sa fie semnalizat in asa fel incat sa se vada de la distanta. Acesta trebuie sa fie destinat doar animalelor, nu si oamenilor.

De asemenea, nu trebuie sa fie instalat intr-o zona mlastinoasa sau din care animalul nu se poate retrage, nici foarte aproape de un alt gard electric.

Impulsurile trebuie sa fie setate in asa fel incat sa nu fie mai dese de unul pe secunda, pentru a-i oferi animalului care atinge gardul posibilitatea sa se retraga.

Cel mai indicat este ca instalarea sa fie efectuata de o persoana cu experienta.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top