Stiri

Cele mai întâlnite tipuri de implanturi dentare

Majoritatea celor care se gândesc la un implant dentar se gandesc la un surub metalic care se introduce in mandibula si inlocuieste radacina dintelui.

Nu este nimic gresit in aceasta descriere a implantului, insa putini stiu ca tehnologia implantologiei dentare este atat de avansata incat exista o multime de variante de astfel de produse stomatologice.

Cum pot fi clasificate implanturile dentare?

  1. In functie de inaltime, forma si suprafata. Implanturile clasice de tip surub pot fi de diverse forme si inaltimi, in functie de particularitatea pacientului. Exista inclusiv mini implanturi, care sunt cat se poate de eficiente pentru pacientii cu goluri foarte mici intre dinti. In ceea ce priveste suprafata, aceasta poate sa fie cu striatii sau netede.
  2. In functie de modul de fixare. In teorie pot fi descoperite 3 moduri de fixare a unui implant dentar: intraosos, pe os si prin os. Cea mai populara varianta este intraosos. Daca iti vei pune un implant dentar, cele mai mari sanse sunt ca acesta sa fie fixat intraosos. Celelalte variante au fost folosite la un moment dat sau sunt folosite doar in cazuri extreme, spre exemplu atunci cand nu este suficient os pentru un implant clasic.
  3. In functie de materiale. Implanturile dentare nu sunt realizate doar din metal. Acestea pot fi facute si din zirconiu iar de-a lungul timpului au fost folosite tot felul de alte materiale in incercarea de a restaura dintii: pietre, scoici sau lemn. Intr-un cabinet modern insa, vei gasi implanturi din titan si din zirconiu, ambele foarte bune. Zirconiul are, totusi, proprietati ceva mai atractive, cum ar fi culoarea asemanatoare cu cea a dintelui sau rezistenta care, cel putin teoretic, este mai mare.

De ce sa apelezi la un implant dentar?

Simplu! Implantul dentar este o solutie care poate sa refaca dantura fara niciun risc pentru sanatate sau pentru integritatea altor dinti. Pe langa faptul ca este mult mai rezistent si nu strica dantura sanatoasa, poate sa refaca perfect estetica dintilor si este 100% functional. Un implant bine pus poate sa reziste fara probleme o intreaga viata atata vreme cat igiena dentara este una foarte buna.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top