Stiri

Ghid util pentru alegerea celei mai bune hrane pentru caini

Urmarind toate anunturile care promoveaza hrana pentru animale de companie la televizor, ai crede ca orice aliment pentru cainele tau reprezinta o hrana plina de vitamine si minerale. Citind insa etichetele produselor, descoperim o poveste cu totul diferita.

Scopul unei bune nutritii

Scopul unei alimentatii sanatoase este de a furniza organismului nutrienti adecvati, absorbabili. Industria hranei pentru animale incearca sa-si standardizeze si sa-si reglementeze alimentele. Acest lucru se face prin „analize garantate”. Pentru a se califica drept hrana pentru animale de companie, produsul trebuie sa enumere urmatoarele patru categorii pe eticheta sa:

  • Proteine brute
  • Grasime bruta
  • Fibra bruta
  • Umiditate

Dar este important sa se acorde atentie nu numai compozitiei chimice a hranei pentru animale de companie, ci si biodisponibilitatii sale (in special a ingredientelor sale brute). O mancare uscata pentru caini ar trebui sa fie completa si echilibrata pentru ca animalul tau de companie sa duca o viata sanatoasa. Asadar, asigura-te ca alegi o hrana uscata super premium, care sa-i asigure blanosului tau toti nutrientii de care are nevoie si un nivel optim de minerale si vitamine. De asemenea, o hrana de calitate ar trebui sa fie imbogatita cu acizi grasi esentiali Omega 3 si 6, zinc si biotina pentru a ajuta la mentinerea sanatatii pielii si blanii. Vitaminele si minerale prezente intr-un raport optim, ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

Cum te poate ajuta eticheta produsului sa faci cea mai buna alegere?

Daca vrei sa cumperi hrana uscata super premium pentru caini pe care sa o utilizezi ca dieta de baza pentru animalul tau de companie, trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante atunci cand verifici eticheta produselor. Cea mai buna hrana pentru animale de companie ar trebui sa aiba un continut ridicat de proteine. In general, cel putin doua surse de carne cum ar fi miel, curcan, pui, carne de vita, somon sau alt tip de peste ar trebui sa apara in primele cinci ingrediente. O formula proteica adecvata ar trebui sa fie conceputa in asa fel incat sa mentina sanatatea nu numai a corpului animalului, ci si a sistemului imunitar, fara a provoca prea mult stres asupra rinichilor si ficatului.

Acorda o atentie deosebita continutului de cereale. Poti vedea tipul de cereale si procentul in lista de ingrediente. Cerealele de calitate mai slaba, care sunt refolosite din industria umana, sunt destul de prezente in hrana pentru caini dar au o valoare nutritiva redusa. Hrana pentru animale de companie ar trebui sa contina in mod ideal cereale integrale (sau chiar organice) care sa aiba nutrientii si fibrele intacte. Evita subprodusele din cereale, cum ar fi faina alba si graul de calitate slaba – acestea si-au pierdut cea mai mare parte din nutrienti in timpul procesarii.

Hrana super premium pentru caini este cunoscuta ca fiind conceputa din ingrediente de calitate superioara. O hrana uscata de inalta calitate este mult mai densa in nutrienti si nu contine arome artificiale, coloranti sau ingrediente sintetice. Acest tip de hrana este special dezvoltat pentru a oferi o dieta echilibrata si sanatoasa pentru cainele tau.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top