Stiri

TOP 5 sfaturi despre cum să alternați hrana umedă cu cea uscată pentru animalul vostru de companie

Atunci când vine vorba de animăluțul vostru, ca membru al familiei, aveți în vedere hrana zilnică care joacă un rol important în îngrijirea acestuia. Căutați răspunsuri și va documentati pe site-uri de profil dacă este indicat să amestecați hrana umedă cu hrana uscată, dar poate nu acordați destul de multă importantă valorilor nutriționale. Atâta timp cât mesele, fie uscate sau umede, îndeplinesc aceste valori, decizia legată de varietate, rămâne doar o preferință a voastra. 

CINCI sfaturi despre ce să faci și ce să nu faci atunci când vine vorba de a alterna mesele animalului tău de companie

Animăluțele încep să-și piardă interesul pentru mâncarea lor după o perioada de timp. Din fericire, există câteva sfaturi legate de alternarea alimentelor pentru animale de companie. 

  1. Încercați să alternați hrana cu diferite forme, texturi și arome

Forma, textura și aromă se numără printre cele mai importante atribute ale hranei pentru animalele de companie. Încercați să-i oferi animalului vostru un amestec de hrană uscată pentru câini de la Petmaster cu diferite forme, texturi și/sau arome și s-ar putea să descoperiți cât de încântat va fi.

  1. Nu începeți să alternați hrana pentru câini fără a consulta mai întâi medicul veterinar

Multe produse se adresează animalelor de companiei în funcție de stilul de viață, starea de sănătate sau vârstă. Amestecarea hranei fără a lua în considerare aceste aspecte, poate afecta animalul vostru de companie, provocând creșterea în greutate, supraexpunerea la anumite vitamine etc. Cea mai bună părere legată de alternarea hranei este aceea exprimată de medicul veterinar.

  1. Luați în considerare adăugarea apei în hrană uscată.

Există o mulțime de câini cărora le plac crochetele uscate. Dacă simțiți că animalul vostru de companie a început să manifeste mai puțin interes pentru mâncare, poate fi momentul ideal să adăugați puțin „sos”. Turnați aproximativ ¼ de cană de apă plată peste vasul de crochete pentru a umezi și a spori aromă. 

  1. Luați în calcul amestecarea hranei uscate și umede pentru animale de companie.

Adăugarea conservelor la alimentele uscate este o altă modalitate de a spori aromă mesei.  O astfel de combinație a celor două este atât eficientă din punct de vedere al costurilor, cât și benefică pentru dantură prietenilor patrupezi. 

Provocare ar fi să găsiți un raport ideal pentru a-i menține fericiți și sănătoși. De exemplu, ar trebui să fie 70% uscat și 30% umed, sau umed dimineața și uscat seară.

Discutați cu medicul veterinar atât despre alternarea produselor cât și despre raportul adecvat de hrană uscată și umedă pentru fiecare masă. 

  1. Nu amestecați hrana pentru diverse afecțiuni cu alte produse fără a ține cont de sfatul medicului veterinar.

Dietele pentru diverse afecțiuni sunt create special pentru a preveni sau a întârzia apariția mai multor probleme de sănătate.  Este important să nu combinați hrana fără a consulta mai întâi medicul veterinar. Poate avea efectul negativ de diminua beneficiile aduse de formulă respectivă.

 

Așadar, există avantaje și dezavantaje cu privire la alternarea hranei umede cu cea uscată, însă fiecare animal de companie este diferit prin rasă, stil de viață, vârstă, posibile afecțiuni, etc.  Din această cauză, cea mai sănătoasă opțiune pentru prietenul vostru patruped este cea prescrisă de medicul veterinar. 

 

Sursa foto: pexels.com 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top