Stiri

Importanța băii în reamenajarea unui apartament si alegerea obiectelor sanitare

Când vine vorba de renovarea casei, asigură-te că timpul, efortul și banii sunt investiți cu înțelepciune. Dar, indiferent de ce planuri ai, în momentul în care te apuci de renovat un apartament, casă sau orice alt spațiu de locuit, trebuie să o faci cu gust, stil și să iei în considerare tot ce este modern. Un alt aspect asupra căruia mulți dintre noi trebuie să ne concentrăm este spațiul disponibil.

Una din camere este baia, care nu de multe ori duce lipsă de spațiu. Este o cameră costisitor de amenajat, motiv pentru care trebuie amenajată cu atenție. De la estetică până la alegerea obiectelor sanitare, toate trebuie să fie atemporale și cu o calitate superioară, asta însemnând un buget pe măsura dorințelor noastre. Dar înainte de a sări la alegerea celor mai noi modele de faianță sau cadă, există câteva lucruri mai puțin legate de aspect de luat în considerare, astfel încât proiectul nostru să fie așa cum îl visăm. Unul ar fi bugetul, dar aici depinde de la caz la caz și de spațiul pe care îl avem.

În cazul locuințelor mai vechi, băile sunt adesea nu destul de mari. În acest caz putem monta în baie o mică zonă de duș și un lavoar suspendat pe perete. Acestea vor ocupa mai puțin spațiu și dacă montăm în partea de sus un dulap, de tip cabinet, se rezolvă și din problema cu lipsa spațiului. Dar rețineți că spațiul de stocare, de asemenea, ar trebui să fie pe lista de priorități, deci va trebui să găsiți un echilibru între cele două. Putem cumpăra obiecte sanitare de o calitate superioară, nu întotdeauna la prețuri exorbitante, putem schimba cabina de duș, în cazul în care există deja una mai veche, cu una modernă și mai ergonomică. Unele dușuri sunt chiar disponibile cu efect de aburi pentru a recrea cu exactitate sauna și experiența spa.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare este timpul acordat unei astfel de renovări. Mulți oameni presupun că, dacă remodelează o baie mică, va dura doar câteva zile sau, oricum, va dura mult mai puțin timp decât în cazul uneia mari. Acest lucru nu este neapărat adevărat. În funcție de numărul de articole pe care le schimbăm în baie, va trebui să trecem prin aceiași pași ca pentru o baie mare. Planificarea se referă nu numai la definirea duratei lucrărilor de renovare, dar și la anumite etape intermediare, cum ar fi comandarea și achiziționarea de gresie și faianță, corpuri de iluminat, corpuri sau dulapuri personalizate, de a ne asigura că acestea pot fi livrate atunci când avem nevoie de ele. Timpul de planificare este, de asemenea, crucial pentru cei cu o singură baie în casă, deoarece vor trebui să facă aranjamente pentru cum să facă duș și să utilizeze toaleta în timp ce baia este în renovare.

Problemele ascunse sunt un alt element important, indiferent că vorbim de baie, sau restul casei. Dacă facem o modificare majoră în baie, va trebui să luăm în considerare o ”curățare totală”. Atunci când este făcută de un profesionist cu expertiză, vom termina cu problemele în baie. Totul va funcționa perfect și va aduce o valoare extraordinară casei noastre pentru mulți ani. În funcție de vârsta casei și cât de bine a fost construită, cea mai mare problemă ascunsă pe care o întâmpinăm sunt daunele provocate de apă, deci va trebui să căutăm deficiențele structurale, instalațiile sanitare fără ventilație, instalațiile vechi corodate, dușul, etc.

Cel mai important aspect, după ce am rezolvat restul, după ce am achiziționat tot ce ne-am dorit, este stilul și funcționalitatea băii noastre. Va trebui să ne gândim la aspectul dorit pentru baie. Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare, cum ar fi culoarea vopselei, alegerea de faianță, cabina de duș sau cada, obiectele sanitare, bateriile de baie. Putem începe prin a monta elementele care ne plac în ceea ce va deveni proiectul final al băii sau putem alege un element de design pe care-l dorim să-l găsim în baie și apoi putem să lucrăm restul designului în jurul acestuia.

Designul ar trebui să funcționeze mână în mână cu funcționalitatea, astfel încât să se ia în considerare cine va folosi baia și cum, și, de asemenea, să ne gândim cum designul băii se va potrivi cu restul casei.

În ultimul timp, oamenii cheltuiesc mulți bani mai ales atunci când căutăm să creăm spațiul nostru de vis în baie. Baia poate fi proiectată pentru a fi un loc de relaxare după stresul unei zile obositoare, în cele mai bune condiții, dar, cu toate acestea, nu ne putem permite întotdeauna să ne schimbăm radical baia. O renovare a băii este o sarcină interesantă pentru că trebuie să fie în armonie cu întreg spațiul de locuit și pentru că este locul de relaxare al fiecăruia dintre noi, mai ales dacă avem nevoie de o zonă relaxantă acasă.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top