Stiri

Jucariile din lemn sau o lume aparte!

Jucariile din lemn sau o lume aparte!Oare la ce ne gandim cand spunem jucarii din lemn? Cu siguranta Pinnochio este unul din primele lucruri. Si de fapt, poveste este cuvantul potrivit. Jucariile din lemn sunt acele obiecte dintr-o lume aparte si putin indepartata, o lume frumoasa si colorata, o lume a povestilor nesfarsite. Jucariile din lemn, apartin cumva copilariei noastre.
In Romania nu exista neaparat o cultura a jucariilor din lemn, dar ele sunt peste tot si copiii sunt adesea atrasi de ele: multi bebelusi devin curand cei mai buni prieteni cu micile accesorii din lemn, pentru ca sunt perfecte pentru rontait; copilasii mai mari vor fi foarte incantati sa manuiasca o jucarie de tras sau de impins din lemn sau o masinuta.

Desi par oarecum rudimentare, jucariile din lemn au o calitate care nu trebuie omisa in niciun moment: ii permit copilului sa inventeze si sa fie creativ. Asta intr-o lume in care toti copiii invata sa isi dezvolte cu precadere inteligenta, intr-o lume in care scoala pune pret pe capacitatea de a memora a copiilor si mai putin pe capacitatea de a gandi, intr-o lume in care exista milioane de jucarii. Foarte multe jucarii au rol precis si cu cat mai multe functii, cat mai multe artificii care le fac cu atat mai atractive – si intotdeauna vo fi livrate cu instructiuni clare de folosire.

1156picture_bigpic

O jucarie simpla din lemn va reprezenta exact contrariul si il va stimula cu siguranta pe copil. Ea nu va avea un rol precis si nici nu va avea prea multe functii. Asadar copilul va fi creativ, in demersul sau de a-i inventa un rol si de a-i da o functionalitate. Si acesta este un foarte mare castig – in lumea in care toti punem pret pe inteligenta si pe invatarea cailor precise spre reusita, mai degraba decat a cailor care ne permit sa exploram si care poate ne vor invata la un moment dat despre ceea ce sunt echilibrul, fericirea autentice.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top