Business

Ce reprezinta branding-ul pentru o companie, un individ sau un produs?

cele mai bune servicii de branding

Așa cum există multe tipuri de mărci, există multe tipuri si servicii de branding. Nicio strategie de branding nu este universală. Toate sunt mai mult sau mai puțin personalizate și eficiente în funcție de companiile și grupurile care le folosesc. Pur și simplu pentru că în branding, totul este o chestiune de personalitate.

Un brand este, pe scurt, personalitatea unei companii. Brandingul reprezintă toți pașii pe care îi face o companie pentru a-și exprima acea personalitate. Dar dezvoltarea unei personalități unice face mai mult pentru brand decât să se simtă ca un personaj. Atunci când branding-ul este bine realizat, organizația (individ, mișcare, produs specific) în cauză se poziționează ca lider în domeniul său, și indică consumatorilor că aceasta este alegerea ideală pentru ei și stilul lor de viață. Pentru ca brandul tau sa fie eficient trebuie sa ai parte de cele mai bune servicii de branding.

Ințelegerea branding-ului afacerii tale și a modului în care să o gestionezi bine este unul dintre ingredientele cheie pentru succes.

Branding vs. identitate de marcă vs. marca

Este important să aruncăm o privire mai atentă asupra diferențelor dintre branding, identitatea mărcii și marca comercială.

O marca este o personalitate concepută pentru a intra în legătură cu publicul într-un mod specific. De multe ori vorbim despre companii private când vorbim despre branduri, dar oricine poate avea un brand: o școală, o entitate guvernamentală, un club, un blog etc. Un brand este ansamblul de valori și percepții pe care indivizii le au despre o entitate. Pe de altă parte, deși îți poți împărtăși cu atenție brandul cu restul lumii, nu ai ultimul cuvânt asupra lui, deoarece au un rol și felul în care publicul iti percepe branding-ul și valorile pe care i le atribuie acestuia.

Branding-ul comunică „personalitatea” mărcii tale restului lumii

Acum să comparăm marca cu branding. Spre deosebire de marca ta, care este personalitatea pe care consumatorii o percep despre afacerea ta, brandingul este seria de alegeri deliberate pe care le faci pentru a comunica restul lumii personalitatea mărcii tale. Dacă marca ta este percepția pe care oamenii o au despre tine, branding-ul este modul în care controlezi, cel puțin parțial, acea percepție.

Crearea unei identități de marcă menține brandul consistent și bine definit

În cele din urmă, să ne uităm la identitatea mărcii. Identitatea de brand este setul de alegeri grafice pe care le faci în eforturile tale de branding. Dacă brandingul tau include culori pastelate calde, identitatea mărcii tale detaliază nuanțe specifice printr-o paletă de culori, astfel încât fiecare designer cu care lucrezi să știe ce să folosească pentru a menține marca ta consistentă.

Identitatea mărcii include mai multe elemente, cum ar fi fonturile pe care le alegi, schema de culori, tipurile grafice, logo-ul și tonul mărcii în text. Identitatea mărcii tale oferă elementele de bază pe care le folosești în strategia de brand.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top