Business

Pereți mulați pentru prevenirea distrugerii excavațiilor

pereti mulati

În construcții, pereții mulați de sprijin sunt adesea realizați din blocuri de beton. Este important să se evalueze corect înălțimea și lungimea peretelui. Pentru o mai mare stabilitate a structurii se iau următoarele masuri: Partea de jos a peretelui este mai lată decât partea de sus. Cu cât peretele este îngropat mai jos în pământ, cu atât este mai mare presiunea. Zona deosebit de încărcată este mai bine să fie mai largă. În partea superioară, grosimea peretelui este redusă, deoarece presiunea aici nu este atât de mare. Pentru a preveni răsturnarea și distrugerea pereților de mare lungime, sunt prevăzuți pereți mulați. Un perete mulat este o structură verticală care iese dincolo de un perete. Cel mai adesea este asociat cu elementul principal de reținere.

Dar există opțiuni pentru pereți mulați de sine stătătoare. Sunt realizate din același material ca și peretele (beton monolit, blocuri de beton, moloz). Pereții mulați preiau o parte din forța provenită de la impactul orizontal. Ele pot fi atât drepte, cât și cu margini. Pereții mulați ajută la întărirea peretelui fără o risipă puternică de materiale. Există mai multe tipuri de secțiuni de pereți mulați: dreptunghiular, potrivit doar pentru mici diferențe de înălțime (mai ales decorativ); în formă de T cu lărgire de jos; trapezoidale, se disting printr-o bună stabilitate, au o suprafață laterală înclinată, sunt mai late la bază.

Elemente prefabricate

Sunt realizate din blocuri de beton cu o lăţime de cel putin 400 mm. Nu sunt recomandate materiale poroase pentru construcție. Fabricarea pereților de cărămidă este interzisă; acest material nu poate fi folosit ca material constructiv pentru construcția de structuri subterane. Pereții mulați sunt realizați din blocuri de beton. Tehnologia are mai multe avantaje: creșterea vitezei de lucru, nu este nevoie să aștepți până când betonul se întărește și capătă rezistență; costuri reduse la utilizarea elementelor standard; simplitatea tehnologiei. Cel mai adesea, marile companii de construcții care nu duc lipsă de echipamente speciale și resurse de muncă construiesc structuri din blocurile de fundație FBS. În construcțiile private, astfel de pereți prezintă dezavantaje semnificative: necesitatea echipamentelor de ridicare pentru a instala blocurile în poziția de proiectare; costul transportului produselor din fabrică; construcția structurii va necesita muncitori profesioniști capabili să atașeze produsele de cârligul macaralei, să le instaleze corect, precum și să organizeze depozitarea și descărcarea.

Deoarece structura funcționează simultan în compresie și încovoiere, se recomandă utilizarea betonului de cel puțin clasa B25 sau M350. Nu se poate folosi același beton ca, de exemplu, pentru o fundație în bandă, care funcționează doar în compresie. Dacă nu sunt respectate recomandările, pot apărea fisuri sau distrugerea peretelui mulat sub presiunea solului.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top