Stiri

Proiectele pasajelor subterane din Iasi vor costa 520.000 lei

Firma Pod-Proiect va intocmi proiectele tunelurilor gindite de municipalitate. Societatea a cistigat o licitatie pentru realizarea de documentatii necesare pentru opt pasaje rutiere subterane. In total, Primaria va plati 520.000 lei, inclusiv TVA. “Comisia a optat pentru oferta cea mai mica atit din punct de vedere financiar, cit si din punct de vedere al perioadei de executie”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Licitatia a fost impartita in doua loturi. Atfel, prioritate are pentru municipalitate pasajul auto subteran de la Fundatie. Pentru acesta se vor realiza toate documentatiile necesare in vederea demararii executiei lucrarilor. Oferta firmei Pod-Proiect a fost de 248.000 lei, fara TVA, cu o perioada de executie de 72 de zile. O parte separata a licitatiei a vizat alte sapte tuneluri. Pentru acestea se vor realiza insa doar studii de fezabilitate, urmind a se cauta surse de finantare.

Astfel, municipalitatea a propus realizarea unor traversari subterane de o parte si de alta a trei poduri peste Bahlui, din Metalurgie, Tudor Vladimirescu si Podu Ros. Tunelurile ar urma sa lege splaiurile Bahluiului. O ultima intersectie vizata de Primarie este cea a bulevardului Independentei cu Sararie.

Pasajul ar urma sa fie realizat pentru directia Independentei – Elena Doamna. Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, firma Pod-Proiect a avut in 2007 o cifra de afaceri de aproape 450.000 lei si un profit net de 188.000 lei.

Sursa: Ziarul de Iasi | Autor: Felix Guzga

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top