Diverse

Sfaturi utile privind fondul de ten

Element de baza al oricarui machiaj, fondul de ten ocupa un rol regesc in trusa cosmetica a oricarei femei, datorita minunilor pe care le realizeaza si a efectelor pe care le are asupra oricarui machiaj. Cu toate ca este foarte des folosit de toate femeile, indiferent de varsta, fondul de ten inca nu este pe deplin cunoscut ca produs si putem observa pe strada cu usurinta erori in utilizarea, alegerea sau aplicarea lui. Pentru a evita aceste greseli care strica imaginea si machiajul este necesar sa alegi corect fondul de ten adaptat nevoilor tale, sa il aplici corect si in cantitatea optima.

Care este rolul fondului de ten?

Fondul de ten nu trebuie sa lipseasca din cadrul oriarui machiaj. Deoarece acesta are rolul de a proteja tenul, pe de o parte, iar de cealalta parte de a creea o baza pentru fixarea celorlalte cosmetice folosite in cadrul machiajului. Fondul de ten acopera imperfectiunile pielii, roseata, ridurile fine, lasa un aspect fin tenului si omogenizeaza culoarea tenului. De aceea, nuanta fondului de ten trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea naturala a tenului, iar textura acestuia sa fie potrivita tenului tau. Fondul de ten nu trebuie adaptat numai in functie de nuanta, ci si de componenta, deoarece un ten mixt va avea nevoie de un fond de ten mineral, unul uscat de un font de ten hidratant, iar un ten gras va fi mai potrivit cu un fond de ten care sa reduca secretia de sebum prin micsorarea porilor. 

Cum se aplica fondul de ten?

In magazinele de specialitate exista sute de tipuri de pensule si aplicatoare pentru machiaj, al carui rol in cunosc numai make-up artistii profesionisti, insa pensula pentru aplicarea fondului de ten si/sau buretelul trebuie sa existe in trusa oricarei femei. Fondul de ten se aplica cu o astfel de ustensila, pensula sau buretel in functie de preferinte si dibacie, se intinde uniform pe toata fata, inclusiv in zona  gatului si a decolteului pentru a nu se creea efectul de masca. Cantitatea de fond de ten aplicata trebuie sa fie suficienta pentru a acoperi integral fata, insa nu prea multa, pentru a nu se creea aspectul de crusta.

De unde achizitionez fondul de ten?

Asemenea tuturor cosmeticelor, cand vine vorba despre fondul de ten calitatea acestuia este esentiala. Astfel, este indicat sa achizitionezi fondul de ten din surse sigure, de la producatori sau comercianti autorizati, sa alegi produse de calitate, pastrate in conditii optime, care se afla in termenul de valabilitate. Fondul de ten este un produs ce este disponibil in multe tipuri de magazine, de la buticul de la coltul strazii la magazine de cosmetice, supermaket-uri sau magazine genraliste, insa un produs profesional, de calitate, poate fi gasit in saloanele de infrumusetare, in magazine de reprezentanta ale producatorilor sau in magazine online de genul beautyoneshop.ro/fond-de-ten-200, care comercializeaza exclusiv produse profesionale, certificate, fabricate in conformitate cu cele mai inalte standarde, dupa formule aprobate de dermatologi si folosing ingrediente naturale.

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top