Stiri

Noile trasee RATP in Iasi, cum se va circula cu tramvaiul sau autobuzul in oras

Noile trasee RATP in Iasi, cum se va circula cu tramvaiul sau autobuzul in orasPrimaria Municipiului impreuna cu RATP Iasi au modificat rutele transportului in comun din oras. Primul stagiu se refera doar la schimbarea traseelor si a liniilor de drum plus cateva mijloace de transport noi, de exemplu, numarul tramvaielor care circula pe raza orasului Iasi sunt 9 la numar, dar dupa implementarea noilor trasee, acestea vor fi 11. Modificarile vor incepe in aproximativ trei luni.

Dupa acest prim stagiu de modificari, vor mai urma modificari privind pretul si anume, anumite linii vor avea preturi diferite pe transport, biletele fiind procurate atat de la clasicile tonete, dar si prin automate sau prin SMS, vedeti aici cum se poate cumpara bilet RATP prin SMS.

noua-harta-ratp-2014

Noile rute de autobuz:
Traseul 71 (Copou): Podu Roş, Tudor Vladimirescu, Bucşinescu, Elena Doamna, Târgu Cucu, Independenţei, Copou, Stadion şi retur Târgu Cucu, Hotel Europa, Moldova Mall, Sala Sportului şi Podu Roş.
Traseul 72 (Tătăraşi): Târgu Cucu, Ateneu, Tătăraşi Nord, Dr. Savini, Flora, Tătăraşi Sud şi retur Flora, Dr. Savini, Spitalul Sfânta Maria, Bucşinescu, Elena Doamna şi Târgu Cucu.
Traseul 73 (Tătăraşi-Metalurgie): rond Podu Roş, Tipografie, Elena Doamna, Bucşinescu, Spitalul Sfânta Maria, Dr. Savini, Flora, Tătăraşi Sud, pod Metalurgiei, bulevardul Tudor Vladimirescu, rond Podu Roş – Facultatea de Construcţii.
Traseul 74 (zona industrială): Podu Roş, Ţesătura, Casa Sindicatelor, Frigorifer, Moldomobila, Baza 3, Tehnoton, rond Ţuţora şi retur Tehnoton, pe pod Metalurgiei, Tudor Vladimirescu, rond Podu Roş, Tipografie, Moldova Mall, Sala Sporturilor.
Traseul 75 (Carrefour Felicia): Moldova Mall, Sala Sporturilor, Podu Roş, Ţesătura, Baza 3, Moldomobla, Frigorifer, cămine CUG, liceul CUG, blocuri Cetăţuia, Selgros, Tudor Neculai, pod Nicolina, Podu Roş, Tipografie.
Traseul 76 (Bucium): Moldova Mall, Sala Sporturilor, Podu Roş, Casa Sindicatelor, pod Socola, han Trei Sarmale, capăt Bucium şi întoarcere pe la Casa Sindicatelor, Podu Roş şi Tipografie.
Traseul 77 (Nicolina-ACB): Podu Roş-Poşta, pod Nicolina, Cug I, rond CUG II şi retur Biserica Înălţarea Domnului, CUG I, Clopotari, Frumoasa, Bariera Nicolina, Gara Nicolina, Spitalul de Recuperare, Mircea cel Bătrân, Zimbru, rond Dacia, Piaţa Dacia, Zimbru, Minerva, Podul de Piatră, pod Cantemir, Podu Roş-Poşta.
Traseul 78 (Păcurari): Moldova Mall, Sala Sporturilor, Podu Roş-Biserica Lipovenească, Podul de Piatră, subpasaj ACB, Gară, Billa, Bariera Ţigarete, Moara 1 Mai, rond Canta, Păcurari, Peco OMV, Cimitir Evreiesc, Petru Poni, Parc Octav Băncilă, Billa, Voinţa, Gara, Podul de Piatră, Pod Cantemir, Podu Roş.
Traseul 79 (Centru-Păcurari): Elena Doamna, Târgu Cucu, bulevardul Ştefan cel Mare, Piaţa Unirii -CEC, Fundaţie, blocuri Păcurari, Petru Poni, Moara 1 Mai, rond Păcurari, rond Canta şi întoarcere prin Moara 1 Mai, Bariera Ţigarete, Billa, Gară, Piaţa Unirii-Victoria, Târgu Cucu, Moldova Mall, Sala Sporturilor, Tipografie.
Traseul 80 (ACB2): Podu Roş-Biserica Lipovenească, Podul de Piatră, rond Piaţa ACB, piaţa ACB, Minerva, Zimbru, Bicaz, Columnei, rond Dacia, Podul de Piatră, gara Internaţională, pod Cantemir, Podu Roş.

Noile rute de tramvai:
101: Copou -Târgu Cucu
102: Târgu Cucu – Podu Roş – Baza 3
103: Târgu Cucu – Tudor – Baza 3
104: Târgu Cucu – Tătăraşi – rond Dancu
105: Târgu Cucu – Tătăraşi – Baza 3
106: Târgu Cucu – Gară – Canta
107: Târgu Cucu – Gară – rond Dacia
108: rond Canta – Baza 3 – rond Ţuţora
110: rond Dacia – Podul de Piatră – Baza 3 – rond Ţuţora
111: Târgu Cucu – Podu Roş – rond CUG II.

Cu doua tramvaie mai multe decat in prezent, adica 11 in loc de 9.

ratp-iasi

Sursa: Ziarul de Iasi

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

46 Comments

46 Comments

  1. M. Sava

    February 20, 2014 at 7:30 pm

    Nu inteleg de ce e necesara schimbarea numerelor traseelor – va fi bulversant nu numai pt. persoanele in varsta.
    Remarc ca nu s-a gandit nimeni la un traseu Pacurari-Copou! ESTE SINGURUL CARTIER CARE NU ARE LEGATURA DIRECTA CU COPOUL!!! Noi, cetatenii cartierului  Pacurari, care mergem la serviciu sau scoli in Copou, nu suntem locuitori ai orasului?? Pe noi cine ne aude? E normal ca transportul la locul de munca sa coste 20% din salariul minim? Chiar daca as alege varianta abonamentului, tot costa mult. Prin urmare, va rog insistent sa aveti in vedere si infiintarea unui traseu Pacurari-Copou!

  2. Gigel

    February 20, 2014 at 8:05 pm

    Puteti sa faceti ce vreti voi cu rutele si sa le numerotati cum vrei..eu tot fara bilet merg…sunteti toti niste hoti si niste golani care alergati dupa bani…nu mai stiti ce sa scumpiti..o sa ajungem sa ne mancam intre noi din cauza voastra…daca s.ar putea sa traiti in lux,sa aveti masini de ultima generatie si case de miliarde…scuze..rectific,palate de miliarde,si pe cetateni sa ii jupim cat mai mult de bani..putin de bun simt din partea voastra…NU MAI LUATI BILETE FRATILOR CA SA SCADA SALARIILE LA CONTROLORI..Golanilor
     

  3. T. Paul

    February 20, 2014 at 8:16 pm

    Nu, Pacurari nu e singurul cartier ce nu are legatura directa cu Copoul. Eu stau in Podul de Piatra si am aceeasi problema. Nu prea vad rostul acestor “noi” rute, deoarece ele in principal urmeaza cam aceleasi rute ce le urmeaza si alte mijloace de transport, in timp ce alte cartiere pericentrale sunt neglijate.

  4. Gigel

    February 20, 2014 at 8:38 pm

    dar vrei sa cheltuie mai multi bani pe motorina?…trebuie si la masinile personale nu?…ar mai fi o solutie…sa ai masina proprie si sa te duci in fiecare zi unde vrei tu…dar cum arata orasul asta,tot spart si distrus.mai bine nu…drumuri nu,conditii nu,carburant cat mai scump…tara de hoti

  5. Bogdana

    February 20, 2014 at 8:57 pm

    nu e bine ca schimba nr traseelor. am auzit intr-o dimineata la radio ca vor sa bage mijloc de transport pe sararie. mai bine ar pune un traseu unde chiar ar fi nevoie: canta- copou, pacurari-copou, p. de piatra-copou etc. eu una nu merg cu ratp-ul dar ar trebui sa se gandeasca la cei care merg si care schimba 2 mijloace pentru a ajunge la scoala sau la munca.

  6. andrei

    February 20, 2014 at 9:01 pm

    dar un traseu de autobuz din tatarasi pana in pacurari/era/metro de ce nu se infiinteaza?

  7. Razvan

    February 20, 2014 at 9:29 pm

    Tatarasi-Copou de asemenea inexistent. Deci in loc de compostat biletul de 2 ori pana la facultate, acuma va fi nevoie de 4 ori … Cata logica pe cei din conducere

  8. dragos

    February 20, 2014 at 9:29 pm

    Asta e  o  hotie  mare ..daca  va  uitati ca sa  ajungi din canta/ pacurari pana  in  tudor  nu ai ceva  direct, trebuie sa schimbi 2  mijloace de transport cu exceptia  tramvaiului 108  care  probabil  va  fi  in cel  mai  bun caz  unul  la  o  ora.  Si inca  mai  vor sa scumpeasca  biletele ?? pai  sa  va  ia dracu, si asa  is printre cele  mai scumpe din tara  plus ca  sunt  unele autobuze  infecte si care  dardaie de  le  ia  naiba…un  om  bolnav  nu  poate circula cu ele..,de exemplu azi am  mers din tudor  spre  pacurari cu  un 46  si  imi clantaneau dintii in gura fara sa vrea asa  dardaia  autobuzu!

  9. Gigel

    February 20, 2014 at 9:44 pm

    pai asta e si ideea oameni buni…sa compostezi de 2-3 ori ca sa iasa banul…care e scopul lor?..sa faca cat mai multe golanii din care sa le iasa bani…poate sa bage ce vor ei,nu compostez nimic..auangajat si toti periculosii ca,controlori…vai de viata lor…astia trebuie batuti ca sunt plini de figuri…un chisat de controlor…ROMANIA este tara tuturor posibilitatilor..

  10. Martha

    February 20, 2014 at 10:46 pm

    Ruta Tatarasi-Copou este indispensabila pentru unele persoane in momentul de fata. Acum s-au gandit sa puna Tg Cucu-Tatarasi? Nu este suficient faptul ca tramvaiele si asa merg  foarte greu si ajung foarte greu in statii? Acum ne mai si bulverseaza cu asemenea trasee? Ingrozitor!

  11. Robo

    February 20, 2014 at 10:53 pm

    Traseul 109:
    Targu Cucu –  Targu Cucu $ Plimbare in rond :))

  12. Magicc

    February 21, 2014 at 1:44 am

    eu propun sa faceti si voi cum e si in grecia cu un singur bilet puteti sa calatoriti o ora si jumatate  si asa nu va mai aparea probleme

  13. jshd

    February 21, 2014 at 7:38 am

    Eu propu  sa facem ca in Ucraina, nu Grecia

  14. mirela

    February 21, 2014 at 9:23 am

    nu stiu eu sa numar sau sunt 10 trasee de tramvai…un tramvai dacia-dancu, direct, nu?de ce e nevoie de 2?unul pana in tg.cucu , altul pana in dancu…
    SCHIMBAREA asta mi se pare ca e o alta palarie , una de primavara , dar aceeasi Marie.cu tramvaie murdare si neincalzite, care mai si intarzie,cu vatmani care vorbesc urat cu calatorii, cu preturi foarte mari, chiar asa-zisele reduceri pentru elevi , care sunt magistrale, mai scumpe decat alocatia lunara pe care o primesc.mai cugetati, domnilor si tineti seama se de opiniile noastre si mai ales respectati-le.

  15. un cetatean

    February 21, 2014 at 9:50 am

    Bataie de joc aceasta ,,schimbare”. Deloc in folosul nostru..si eu propun sa facem ca in Ucraina..

  16. sdq

    February 21, 2014 at 10:38 am

    Pacurari-Tudor undei ? cu ce drq ajung eu din pacurari in tudor oameni batuti in cap, si ce drq toate duc in podu ros, ba nu mai cumparati bilete ca oricum isi bat joc de voi le mai dati si bani

  17. Daniel

    February 21, 2014 at 10:59 am

    Asta e un plan propus de cei de la UNISTIL. In decursul anul acestuia dupa ce municipalitatea va moderniza din banii cetatenilor liniile de tramvai , RATP-ul va intra in “insolventa” pentru a putea fi cumparata de catre UNISTIL.

  18. Andreea

    February 21, 2014 at 11:12 am

    Observ ca nici traseul 41 (Cug-Copou) nu mai este. E o foarte mare tampenie aceasta modificare. Acest traseu chiar este intens circulat. In loc sa bage mai multe autobuze pe traseele intens circulate, ei le scot si fac o harababura totala! Tipic romanesc!

  19. cristy

    February 21, 2014 at 2:41 pm

    Toate aceste trasee sunt puse pentru a scoate din buzunarul cetatelnilor cat mai multi bani. ex: sa mergi din tudor in copou trebuie sa schimbi 2 tramvaie cand pana acum mergeam direct, o cursa dus intors va costa 8 lei in loc de 4.
    Multumim municipalitatii!

  20. Bog

    February 21, 2014 at 3:31 pm

    Cei mai castigati vor fi taximetristii din punctul meu de vedere. Decat sa cumpar 2 bilete ca sa ajung in copou, mai bine iau taxiul de oriunde ma aflu:)).

  21. Laur

    February 21, 2014 at 3:49 pm

    Porumboiule tata, sta-ti-ar UNISTIL-ul pe piept. Mda, intr-adevar, ne ramane sa mergem cu taxiul sau pe jos.

  22. George

    February 21, 2014 at 4:45 pm

    De ce dracu’ segmenteaza in halul asta traseele ???  trebuie schimbate cete 2 tramvaie minimun. What is wrong with you people ?? 

  23. cela

    February 21, 2014 at 5:31 pm

    nu mai ajunge nimc din pacurari in bucium sau la siraj sau in tudor, la Era sau la metro. o mare prostie!!
    mare e grădina ta, Doamne!!

  24. Un cetatean

    February 21, 2014 at 7:29 pm

    Ia sa-i dati spam asa-zisului director general Gherca Maricel. Marcelus tata, tu probabil din salariul tau iti permiti sa mergi cu elicopterul, dar noi muritorii de rand nu ne permitem nici sa imprimam o foaie cu fata ta de hot ordinar! Daca as fi tactu te-as bate de nu stii pe unde sa o apuci. La munca tata, nu la furat! HOTULE!

    DIRECTOR GENERAL
    Gherca Maricel
    Telefon: 0232-267575, 0332-404715
    E-mail: dir_gen@ratp-iasi.ro

  25. anisoara

    February 21, 2014 at 7:45 pm

    Si cei din Bucium schimba 2 autobuze sa ajunga in tg.cucu sau copou?

  26. ana

    February 21, 2014 at 7:45 pm

    Ce prostie…cum sa nu mai fie niciun autobuz care sa mearga mai departe de rond pacurari(carefour era), si erau si intens circulate, eu cum ar trebui sa ajung la servici..mai bine le lasa asa ca asta nu e deloc o imbunatatire….inteleg ca palas-ul e intens vizitat..dar totusi lumea mai are treaba si in alte zone…aia care au facut traseele astea nu cred ca circula cu autobuzul deci nici nu le pasa..cretini!!!!!!!!!!!!!

  27. Vlad

    February 21, 2014 at 8:58 pm

    Acest articol demonstrează cât de ușor poate influența presa și în general mass-media, opinia publică. Oameni buni, după atâția ani în care presa/televiziunea și-a făcut de cap, mai puteți avea încredere în ea?
    Dovadă este și acest articol, care pune greșit problema. Da, există această discuție a schimbării traseelor, dar nu s-a aprobat, votat și cu atât mai mult programat schimbarea lor luna viitoare! E aberant!
    Tot ce încearcă ziariștii (și îi compătimesc că se înjosesc în halul ăsta pentru bani) este să găsească știri bombă, care să stârnească controverse. Acesta este cazul și cu articolul de față, doar dacă ziaristul care a redactat articolul nu este capabil să relateze corect o știre.
    Știrea, în forma ei corectă ar suna cam așa. Proiectul a pornit în cadrul Facultății de Mecanică sub îndrumarea unui profesor de acolo. A fost realizat de către studenți (și aici se observă preferința pentru zona Palas). Nu este extraordinar, dar nici rău nu este. Este doar o idee de eficientizare a transportului în comun și atât.
    Ar trebui să dăm și noi dovadă și să mai renunțăm la automobilul personal. Orașele întradevăr civilizate din Vest (de unde vin și aceste autobuze și unde mai există încă autobuze ca la noi) dau dovadă de simț civic și folosesc mașina personală preponderent pentru călătorii în afara orașului.
    Ca drept dovadă, în fiecare dimineață, în Pod. de Piatră sunt atât de multe mașini că tramvaiele abia reușesc să treacă de rond. În plus ele circulă goale.
    Schimbarea nu o să vină de la vecinul/vecina. Ce putem schimba este la noi. Fiecare în parte trebuie să acționeze responsabil ca lucrurile să înceapă să se miște în direcția bună.
    Numai bine!

  28. andrei_nicolina

    February 21, 2014 at 11:06 pm

    Ma gandesc totusi ca ar fi mai bine sa nu schimbe nimic, ca si asa e dezastru!
    Poate un pacurari-copou ar ajuta.
    Prefer sa ma lipsesc de opiniile celor de la mecanica, daca e asa cum am citit intr-un comentariu mai sus!!!!
     

  29. viorel

    February 21, 2014 at 11:46 pm

    Si in Tg Cucu cum vor sta tramvaiele in rond? :)) sa zicem ca vor ajunge cam toate cele 10-11 tramvaie simultan.
    Nu au de-a face cu realitatea!

  30. anda

    February 22, 2014 at 3:26 am

    Bravo fratilor! Acum chiar e mai bine.. In loc sa merg direct din tatarasi in copou trebuie sa schimb doua tramvaie.. Desi e ok..  Cand da facultatea abonamente, ca mai nou se dau de 3 ori pe semestru. Dar nu-i asta problema, ca tineretul se descurca.. ganditi-va la cei care lucreaza in diferite zone, si trebuie sa schimbe tramvaiul/autovuzul.. exemplu: tatasi/tudor/pacurari copou.. si asa mai departe.. traseele nu sunt puse cu cap! legaturile sunt proaste! Biletele/abonamentele sunt scumpe ( si nu ma refer la cel studentesc), de tramvaie si autobuze nh mai spun.. Abia astept vara.. De spus sunt multe.. Atat eu sper.. Sa schimbati ceva in bine, nu in rau. Nu degeaba se merge fara bilet, amenzile curg garla si nu le plateste nimeni.. Nu mai zic de controlori.. Ca majoritatea se comporta “minunat”..

  31. Pegasus

    February 22, 2014 at 10:25 am

    “Porumboiule tata, sta-ti-ar UNISTIL-ul pe piept. Mda, intr-adevar, ne ramane sa mergem cu taxiul sau pe jos.”
    Tin sa amintesc de o inventie, despre care poate nu s-au auzit prea multe in Romania, fiind relativ recenta (secolul 19): bicicleta (http://ro.wikipedia.org/wiki/Biciclet%C4%83).

  32. zzz

    February 22, 2014 at 11:56 am

    Aceste modificari sunt in fapt niste aberatii. Nu mai putin de 8 tramvaie trebuie sa intoarca in Targu Cucu. Nu exista spatiu pentru atatea tramvaie, ar fi un haos.

  33. zzz

    February 22, 2014 at 11:56 am

    Aceste modificari sunt in fapt niste aberatii. Nu mai putin de 8 tramvaie trebuie sa intoarca in Targu Cucu. Nu exista spatiu pentru atatea tramvaie, ar fi un haos.

  34. ABC

    February 22, 2014 at 12:33 pm

    Legatura diecta Copou – Cug dispare? Sau legatura directa Copou – Selgros?
    O sa incepem sa mergem cu bicicleta!!

  35. Ieseanul pacalit

    February 22, 2014 at 4:50 pm

    mult mai rau decat actualele trasee. Din Pacurari nu mai ajungi in CUG1 sau Bucium, precum nici din CUG sau Bucium in Copou. Numai zic de traseul lui 20 legatura cu Valea Lupului, plus de asta, multe cartiere rupte de Tudor Vladimirescu. Nu m-a avantajeaza cu nimic ca ma duce in Podu Ros. Is 20 de minute de mers pe jos de acolo pana in Tudor. O conducere noua, masini SH, gandire si aplicare foarte proasta. Nu incepeti bine deloc!

  36. BAsu

    February 22, 2014 at 9:48 pm

    Si in primul an de faculta’ faceam Tg. Cucu  – Copou cu trotineta…la propriu, singurel, ca protest. Stiam eu ce stiam tucma de pe atunci(5 ani in urma). Mai bine cu o bicicleta. De se poate bu bus’ul si e eficient pentru traseul cautat, foarte bine. Am cam uitat noi… cum e PE JOS.Am avut de-a face si cu controlorii…. din Tg. Cucu pana in Dacia nu m-au lasat….
    Realizati ca suntem Romani, si traim in Romania ! Comentam dar nu facem  !
    Partea mea… eu am facut-o : Locuiesc si muncesc in strainatate, caci tara noastra scumpa nu merita impozitele noastre.  O seara buna !

  37. eu

    February 23, 2014 at 6:52 pm

    daaa intradevar  tramvaiul 3 nu trecea prin targu cucu , mai era nevoie de unul…. nu ar fi putut sa faca al traseu . bravo foarte bine gandit 😀
     

  38. Costin

    February 23, 2014 at 7:30 pm

    Toata modificarea asta este o mare ameteala, un haos.  Cine o fi gandit si cine o fi aprobat modificarile astea, au avut minte ? Sau doar au vrut sa-si justifice banii pe care i-au primit ?

  39. eu

    February 24, 2014 at 12:38 am

    Ca sa ajungi pana in Copou trebuie sa schimbi cateva tramvaie.
    Cam asta e si scopul, ca sa se cheltuie bani pe mai multe bilete si mai ales cum Copoul e foarte “cerut” pentru studenti, clar va manca cineva mai mult.

    Sanatate celor ce ati gandit traseul “atat de bine”, poate vi se va intoarce si voua binele pe care il faceti iesenilor si celor ce nu sunt din Iasi!
     

  40. Frone

    February 24, 2014 at 2:01 pm

    niste ordinari imputit…numai sa furati stiti,HOTILOR..tara de golani si derbedei..sa compostez de doua ori pana ajung la destinatie?…nu imi iau bilet ca sa scada salariile la golanii de la RATP…au datorii si trag de pe noi.ORDINARILOR..ma prinde controlul,ma pis pe el si ma lasa in pace…sunt niste boschetari si astia…noroc de serviciul care il au,ca merg pe moca…retardatii…tara de rahat si oameni la conducere tot de rahat..ROMANIA are nevoie de un Ceausescu ca sa faca legea,nu de Basescu,nu de Ponta,Crin Atonescu si alti retardati…etc
     

  41. NS.

    February 25, 2014 at 3:52 pm

    fratilor hai sa facem ceva , ii tara lor?? au pus nush cate trasee in care sa schimbi n  mijloace de transport.. Valea Lupului nu exista pe harta???  vin pe jos pana la capat pacurari?? o revolutie ceva nu se poate,,dar nu ai cu cine,astea cu fusta cat palma si cu galanii astia de controlori,cand te prind te jupoaie daca nu ai bilet  vor si bani si tigari si tot ce ai prin buzunare, guma de mestecat..mm lor.

  42. Alice

    February 25, 2014 at 10:56 pm

    Cine dracu isi permite sa plateasca cate doua drumuri/bilete dus si apoi intors? Asta ar veni 8 lei la pretul de acum…dar voi vreti si sa scumpiti. Fratilor…voi realizati ca unii din noi abia au si aia 4 lei amarati pt dus si intors?  Pai decat sa va dau eu 10 lei sau mai mult (pentru ca sunteti niste disperati dupa bani si vreti sa scumpiti) mai bine iau taxiul si merg in conditii si in timp scurt ajung la destinatie…si la intoarcere merg pe jos. Numai sa nu va dau bani voua,disperatilor.
    Dupa ce ca toate autobuzele si tramvaiele sunt SH infecte, controlorii vorbesc urat, chioscurile de bilete sunt mai mult inchise in weekend iar autonomatele alea de bilete nu dau rest..mai aveti pretentia sa faceti biletele mai scumpe si sa obligati omul sa faca de 2 ori mai multe drumuri. Voi ganditi un pic? Adica eu ar trebui sa stau in statie in Podu Ros si sa iau tramvaiul pana in Targu Cucu si apoi sa stau iar in statie pana vine alt tramvai sa ma duca in Copou…? Pai in ritmul asta si dupa cat de lent se circula ajung poimarti la rond Agronomie.
     
    Nu toata lumea circula cu autobuzele. Sunt prea mici. Se aglomereaza asa de tare ca de multe ori abia poti cobora la destinatie.  De exemplu 41 si 28 cand ajung in Podu Ros deja sunt pline.De multe ori prind picioare sau genti in usi pentru ca toata lumea vrea sa ajunga la scoala sau munca si toti se inbulzesc. Cu tramvaiele e altfel. Se poate respira. Nu am patit sa prind vreun tramvai plin ochi de sa nu ai cum sa te urci.
    Sunteti niste jeguri infecte. Va bateti joc de oameni. Profitati ca toata lumea depinde de transport.Bine ar fi sa nu mai mearga nici dracu cu tramvaiele si autobuzele voastre.
    Lasand la o parte factorul bani/timp schimbarea asta tot nu e buna. Creati haos.Multi se vor urca in alte mijloace de transport din greseala. Dar voua va convine ..pt ca mai plateste un bilet in plus.
     
    Sa va puneti pe piept banii pe care ii furati de la oameni. E furt. E batjocora. Sunteti niste lichele. Mai bine merg cu taxiul sau bicicleta de cat sa va umplu buzunarele.

  43. Pegasus

    February 26, 2014 at 2:36 am

    Nu dati banii pe  prostii, luati bilete RATP la copii.

  44. Laur

    March 3, 2014 at 8:45 pm

    Mai bine am iesi in strada daca aceste modificari se vor lua, in loc sa stam acasa in fata calculatorului si sa facem diverse comentarii si scenarii pe care oricum nimeni din cei de la conducere nu le va baga in seama.

  45. Guster

    March 4, 2014 at 1:17 pm

    Toti angajatii RATP sunt niste prapaditi ordinari..retardati si hoti…iar directorul e cel mai hot…nu mai pot eu de transportul vostru,sa dea caldura ca nu mai merg cu jegurile voastre..oricum nu imi iau bilet dar na..mai bine cu bicicleta decat sa dau ochii cu sufocatii aia de controlori plini de figuri

  46. Pingback: [VIDEO] Scandal intr-un tramvai din Iasi dintre un pasager si controlori | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top